radio tomi predvajalnik

policija splosniNa neregistriranem motornem kolesu brez vozniškega dovoljenja vozil otroka
Prometni policisti so včeraj, okrog 19. ure med kontrolo cestnega prometa na relaciji Bogojina – Tešanovci zaustavljali voznika motornega kolesa, ki pa na znake policistov ni ustavil in nadaljeval vožnjo. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik v naselju Moravske Toplice padel. Kot sopotnik na motornem kolesu je bil tudi 7-letni otrok. Voznik in sopotnik telesnih poškodb nista utrpela. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil neregistrirano motorno kolo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez registrskih tablic. Motorno kolo mu je bilo zaseženo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,11 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno tožilstvo zaradi večih prekrškov cestno prometnih predpisov. Prav tako pa bo o dogodku s poročilom obveščen pristojni Center za socialno delo.

Trčil v drog razsvetljave
Včeraj, malo po 17. uri je v Martjancih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na brežino in trčil v leseni drog razsvetljave. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Vozniku bo izdan plačilni nalog.

Kolesar pod vplivom alkohola
Malo po 22. uri pa je v Ljutomeru zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel kolesar in se lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,85 mg/l alkohola. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

Pustovanje naj bo varno
Pred nami je pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni sprevodi. Da bo pustovanje ne le veselo, ampak tudi varno policisti opozarjamo voznike, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o pravilih cestnega prometa napreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.

Vse tiste, ki se boste kot vozniki odpravili na različna praznovanja in pustne zabave, pa opozarjamo, da ne uživate alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Policisti vse udeležence pustnih prireditev kot tudi druge državljane opozarjamo na pomen samozaščitnega ravnanja. Pustni čas, gnečo na javnih prireditvah lahko posamezniki izkoristijo tudi za različna kazniva ravnanja, kot so ropi in drzne tatvine.

Previdni pa bodite tudi pri odpiranju stanovanjskih vrat neznancem, še posebej, ko so doma samo starejši ljudje ali otroci! Varnostno verižico imejte vedno zataknjeno, še zlasti, če ste sami. Uporabljajte domofone in videodomofone ter kukala na vhodih.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran