radio tomi predvajalnik

policija splosniObravnavana vloma na Goriškem
Danes, 25. februarja nekaj po 3. uri v nočnem času, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata objekta in iz notranjosti odtujil nekaj gotovine (blagajniški minimum). Zaradi omenjenega nezakonitega ravnanja je nastala tudi posredna materialna škoda na objektu. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 25. februarja ob 6.21 uri, obravnavali še v drugi gostinski lokal v Šempetru pri Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči vlomil skozi zadnji vhod objekta in pregledal notranjost. Pri tem je storilec našel in si iz blagajne prilastil manjšo vsoto denarja. Po dejanju je storilec z odtujenim denarjem odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja (po 205. členu KZ-1) in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V primeru izvršenih tatvin in vlomov v gospodarske in druge objekte, stanovanjske hiše, stanovanja, , motorna vozila…občanom svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Prav tako pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. se tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije. Prav tako lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Obravnavani primer prometne nezgode II. kategorije v Goriških Brdih
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 24. februarja ob 22.02 uri, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti v naselju Dobrovo (Občina Brda) in v kateri je bil lažje poškodovan voznik osebnega avtomobila. Slednji se je v krožnem križišču v omenjenem naselju zaletel v drevo (oljka), nato pa se je znesel nad svojim avtomobilom. Prometni policisti so v nadaljevanju postopka ugotovili, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je v postopku odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti in odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu. Poleg tega se je voznik na kraju nedostojno vedel do policistov in ni upošteval zakonitega ukrepa uradnih oseb (kršitev 7. in 22. člena ZJRM-1). Zoper kršitelja je bilo zaradi kršitve javnega reda in miru odrejeno policijsko pridržanje po določbah Zakona o prekrških (pridržanje osebe pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, 109. člen ZP-1). Prav tako mu je bilo zaseženo osebno vozilo. Voznika čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Cerkljanskem padel in se poškodoval občan
Policiste PP Idrija so včeraj, 24. februarja popoldne, obvestili, da se je na območju naselja Podlanišče (Občina Cerkno) pri obrezovanju sadnega drevja poškodoval občan. Na kraju so policisti PP Idrija ugotovili, da je občanu med delom zdrsnilo z lestve z višine približno štirih metrov na travnato površino in se pri tem telesno poškodoval (sum zloma stegnenice). Kasneje so poškodovanca oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija in ga po nudeni oskrbi odpeljal na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Povoženje divjadi
Policisti PP Idrija so včeraj, 24. februarja, obravnavali povoženje divjadi v Godoviču s strani voznika osebnega avtomobila znamke. Po nezgodi je srna zbežala s kraja. Idrijski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran