radio tomi predvajalnik

policija splosniV zadnjih 24. urah smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali 57 interventnih dogodkov.

Rop – Ravne na Koroškem
Na območju Raven na Koroškem smo včeraj obravnavali rop. Zamaskirana neznanca sta okoli 6. ure zjutraj vlomila v stanovanjsko hišo, kjer živi starejša gospa in od nje zahtevala denar. Ko sta denar dobila sta vzela še mobilni telefon in slušalko stacionarnega telefona. Prestrašeno gospo, ki sta jo lažje poškodovala, sta zaklenila v hišo. O storilcih zbiramo obvestila.

Požar - Šentjur
V Šentjurju smo včeraj obravnavali požar. Zagorelo je na bencinskem servisu, ki je bil zaradi vzdrževalnih del zaprt. Vzrok požara še ni potrjen, danes bomo nadaljevali z ogledom. Materialna škoda po prvih ocenah znaša okoli 20.000 €.

Ilegalni prehod državne meje
V Podčetrtku smo včeraj prijeli državljana Somalije, državljana Sirije in tri državljane Iraka, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vozil jih je ukrajinski državljan. Postopki z njimi še potekajo.

Zasega vozil – Šoštanj in Velenje
Na območju Šoštanja smo včeraj zasegli tovorno vozilo vozniku, ki je vozil brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja, v Velenju pa osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Vožnja pod vplivom alkohola in pridržanje – Šmartno pri Slovenj Gradcu
Neka pred polnočjo smo v Šmartnem pri Slovenj Gradcu ustavili 24-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,05 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika smo pridržali, sledi obdolžilni predlog.

Rezultati poostrenega nadzora cestnega prometa
Včeraj med 7. in 15. uro smo na našem območju poostreno nadirali uporabo telefona med vožnjo. Zaznali smo 77 kršitev. 67. voznikom smo izdali plačilne naloge, sedem smo jih opozorili, trije tujci so globo poravnali na kraju.

Uporaba telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost voznika in njegovo pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda ključne informacije iz okolja. Spregleda lahko drugega udeleženca (pešce, kolesarje, drugo vozilo) ali pomembno prometno signalizacijo, zaradi česar se ne more pravočasno odzvati na nastalo situacijo. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. Prav tako vozniki s takšnim ravnanjem pogosto sami povzročajo zastoje v prometu.

V včerajšnjem nadzoru smo zaznali še 98 kršitev zaradi neuporabne varnostnih pasov. 85. osebam smo izdali plačilne naloge, 4 tujci so globo poravnali na kraju, ostalim smo izrekli opozorila.

Uporaba varnostnega pasu kar za polovico zmanjša tveganje za smrtno žrtev, za skoraj toliko zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe ter za skoraj četrtino zmanjša tveganje za nastanek lažjih poškodb, tako pri voznikih kot pri sopotnikih na sprednjih sedežih.

Strokovnjaki so ugotovili, da bi bilo med vozniki in potniki v avtomobilih 40% manj žrtev, če bi vsi uporabljali varnostne pasove.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran