radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj, 9. 3. 2020, izvajali kontrolo hitrosti v naselju Miklavž na Dravskem polju, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 50 km/h.

Ob 23.03 so z ročnim laserskim merilnikom hitrosti izmerili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Škoda, tip Octavia Combi, po Ptujski cesti, iz smeri Maribora v smeri Loke, vozil s hitrostjo 157 km/h. Voznika so ustavili in mu predočili prekršek.

V postopku so vozniku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola. Ta je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,23 mg/l alkohola. Vozniku so zato začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje.

Policisti so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru, Oddelek za prekrške, in sodišču predlagali, da mu začasno odvzame vozniško dovoljenje. Predpisana sankcija za storjeni prekršek je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran