radio tomi predvajalnik

Med 2. in 8. marcem 2020 so policisti izvajali poostren nadzor nad uporabo varnostnega pasu in mobitela. Policisti PU Koper so skupno ugotovili:

  • 82 kršitev uporabe naprav, ki zmanjšujejo slušno in vidno zaznavo. 2 voznika so opozorili, 2 voznika sta bila oglobljena na kraju ustavitve, 78 voznikom pa so izdali plačilni nalog.
  • 130 kršitev neuporabe varnostnega pasu, tako na voznikovem sedežu kot na ostalih. Izrekli so 8 opozoril, zoper 2 udeleženca so podali obdolžilni predlog predlog, 6 udeležencev so mandatno kaznovali, izdali pa so 114 plačilnih nalogov.
  • 2 kršitvi neuporabe zaščitne čelade. Izdali so 1 plačilni nalog, zoper drugega voznika pa podali obdolžilni predlog predlog na sodišče.

varnostni pasDosledna uporaba varnostnega pasu v prometu zmanjša tveganje za smrtno žrtev kar za polovico, za skoraj toliko zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe pri voznikih in sopotnikih na sprednjih sedežih. (Vir: AVP) Po statističnih podatkih več kot tretjina smrtnih žrtev v osebnih vozilih v letu 2018 ni uporabljala varnostnega pasu (40 %). Bodi pripet za svojo varnost - z globo 120 evrov se kaznuje prekršek, če voznik ali potnik ni pripet.

Več na: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/102957-varnosti-pas-vam-lahko-resi-zivljenje-ste-se-pripeli?fbclid=IwAR3K6w0pO9a0diVznMqbz7N655MNklgPNC26SuBGkpVQNJ19AQt-tnNpuso

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran