radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 32 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Poškodovanje tuje stvari
Na delovišču v Gotni vasi v Novem mestu je v noči na 24. 3. nekdo poškodoval delovni stroj in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Posredovali v naselju v okolici Trebnjega
V popoldanskih urah so policiste poklicali na pomoč iz naselja v okolici Trebnjega, kjer naj bi se sprlo več oseb. Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je prišlo do spora in groženj med več osebami, štirje osumljenci pa so poškodovali tudi osebni avtomobil. 52-letnemu osumljencu, ki naj bi z orožjem grozil 22-letnemu oškodovancu, s katerim sta že dlje časa v sporu, so kriminalisti odvzeli prostost in ga pridržali. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin dogodka.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na širšem območju Cerovega Loga in Orehovice (PP Šentjernej) izsledili in prijeli 32 državljanov Pakistana in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran