radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 272 klicev, od tega 58 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

POŽAR
Včeraj dopoldan je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Prepoljah. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov.

Policisti so z ogledom kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je stanovalec okoli 10. ure čistil kamin ter oglje in papil odnesel na pokrito teraso stanovanjske hiše. Tam ga je vsul v plastično posodo ob kavču. Zaradi močnega vetra je oglje pričelo ponovno tleti in se je vžgalo. Požar se je razširil na kavč, od tam pa na ostrešje terase. Ta je v celoti zgorela, nato pa se je požar razširil še na ostrešje stanovanjske hiše. Tako je pogorelo okoli 15 m2 strehe, nato pa so požar pogasili gasilci.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah, v skladu z dosedanjimi usmeritvami pristojne tožilke, podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

NA OBMOČJU PU MARIBOR SMO VZPOSTAVILI 4 KONTROLNE TOČKE NA MEJI Z AVSTRIJO
Opolnoči 25. marca smo na celotni meji z Avstrijo vzpostavili 13 kontrolnih točk, od tega 4 na območju Policijske uprave Maribor. Podrobno: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/103377-opolnoci-25-marca-se-vzpostavi-13-kontrolnih-tock-na-meji-z-avstrijo

 stari mejni prehod

novi mejni prehod

Kontrolne točke na Šentilju (Foto: PPIU Maribor)

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran