radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 111 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 25 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 21 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Med 24. 3. 2020, od 6. ure in 25. 3. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Vlom:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 3000 tisoč evrov.

Padec jadralnega padalca:
Včeraj, okoli 6.30 smo bili obveščeni o padcu z jadralnim padalom v Kandršah. Padalec se je v nesreči huje poškodoval in je njegovo življenje ogroženo. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prijet storilec ropa:
Policisti policijske postaje Ljubljana Šiška so prijeli enega izmed osumljencev ropa, ki se je zgodil 21. 3. 2020, ko sta dva neznanca v večernih urah vstopila v skladišče trgovine na območju Šiške in prodajalkama zagrozila s pištolo, nato pa jima odtujila mobilna telefona in s kraja zbežala. Skupno sta pridobila okoli 1400 evrov premoženjske koristi. Eden izmed osumljencev, 29-letni Ljubljančan, je bil na podlagi opisa prijet, ko se je s kraja odpeljal z osebnim vozilom. Pri njemu je bila najdena tudi nelegalna pištola. V roku 48 ur je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, tudi za izsleditev drugega osumljenca, ki še ni znan. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Najden prostor za gojenje prepovedane droge:
Grosupeljski policisti so včeraj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 44-letnemu domačinu pri katerem so našli prirejen prostor za umetno gojenje konoplje rastline. V "laboratoriju" je gojil 10 sadik konoplje rastline v višini do 40 cm. Policisti so mu rastline in opremo za gojenje zasegli, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

grosuplje laboratorij 1

grosuplje laboratorij 2

Prometna varnost
Danes ponoči so policisti na območju Vrhnike opravili postopek z voznikom osebnega vozila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran