radio tomi predvajalnik

policija splosniBlizu naselja Ponikve osebno vozilo zdrsnilo izven vozišča
Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 24. marca ob 16.01 uri, obvestili o prometni nesreči I. kategorije blizu naselja Ponikve (Občina Tolmin) in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Na kraju so tolminski policistu ugotovili, da je voznica avtomobila okoli 13.45 ure peljala po lokalni cesti Idrija pri Bači – Ponikve. Med vožnjo po strmem klancu navzgor se je iz levega strmega brega prekotalilo deblo drevesa in kamenje, ki je zadelo prednji levi del njenega avtomobila (med blatnikom in vrati). Vozilo je posledično nadzorovano zdrsnilo desno izven vozišča po strmem klancu navzdol in obstalo na desnem boku, približno šest metrov pod voziščem. Voznica pri tem ni bila poškodovana. Policisti PP Tolmin so z ogledom kraja tujo krivdo izključili. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin, ki so vozilo dvignili na vozišče ter nevtralizirali in očistili iztekle motorne tekočine. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V Novi Gorici vlomili v kletne prostore stanovanjskega bloka
Policisti OKC PU Nova Gorica so bili včeraj, 24. marca ob 17.16 uri, obveščeni o vlomu v kletne prostore enega od stanovanjskih blokov v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zadnjih dneh vlomil lesena vrata kleti, kjer je našel in ukradel več različnih predmetov (telovadne čevlje, spalno vrečo, ribiški stol…). Po dejanju je storilec kraj zapustil in z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Zaradi omenjenega nezakonitega dejanja je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini približno 300 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina drv na Idrijskem
Policiste PP Idrija so danes, 25. marca ob 8.28 uri, obvestili o tatvini metrskih drvi v Idriji. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec na travnati parceli nad eno od stanovanjskih hiš odtujil približno pet kubičnih metrov okroglih in krojenih metrskih drv. Prav tako je neznanec v gozdu preko potoka Ljubevščica posekal nekaj dreves (približno pet kubičnih metrov) z namenom priprave drv. Z omenjenim nezakonitim početjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini približno 500 evrov. O zadevi je policija obvestila tudi pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Idrijski policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru na Goriškem
Včeraj, 24. marca ob 19.30 uri, so policisti na Goriškem obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih, kjer se je sin tudi fizično znesel nad svojimi starši. Policisti PP Nova Gorica so kršitelju odredili pridržanje po določbah Zakona o prekrških (pridržanje osebe pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, drugi odstavek 109. člena ZP-1) v policijskih prostorih. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev četrtega odstavka 6. člena ZJRM-1) mu je bil izdan plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran