radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 106 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 18 dogodkov, s področja javnega reda in miru 30 dogodkov in s področja prometne varnosti 31 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovan voznik, povzročiteljica pa je s kraja odpeljala. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 25. 3. 2020, od 6. ure in 26. 3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Borovca pri Kočevski Reki izsledili in prijeli 38 tujcev (drž. Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v kombi in iz njega odtujil orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na štajerski avtocesti med Trojanami in Blagovico zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Pri vožnji v smeri Ljubljane je zaradi neprilagojene hitrosti vozilo zaneslo izven vozišča in je trčilo v betonski robnik in nato še v zid predora ob levem robu vozišča. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti so z voznico opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen in ji izdali plačilni nalog. Promet v smeri Ljubljane je bil deloma oviran do 17.30, ko je potekal le po voznem pasu avtoceste.

Včeraj, okoli 12. ure se na Cesta 13. Julija zgodila prometna nesreča, v kateri je sta bila udleležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri prečkanju prednostne ceste odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal po njej. Pri tem se je udeleženi voznik huje telesno poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Voznica je po nesreči kraj zapustila, policisti pa so jo kmalu izsledili. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja.

Včeraj, okoli 21. ure se je na cesti med Bloško polico proti Novi vasi zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica na poledenelem vozišču zapeljala s ceste, vozilo pa je se je prevrnilo na bok. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Previdno na cestah!
Na cestah na območju Policijske uprave Ljubljana so ponekod zaradi sneženja in nizkih temperatur zimske razmere. Ceste so ponekod tudi deloma zasnežene, večinoma pa mokre in spolzke. Voznike, še posebej tiste, ki so na svojih vozilih že namestili letne pnevmatike, opozarjamo na povečano previdnost, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti, svojemu vozilu in svojim sposobnostim.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran