radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Idrijskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Idrijski policisti so včeraj, 25. marca ob 18.25 uri, v Idriji pri kontroli cestnega prometa ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, vendar ga je voznik odklonil. Prav tako je omenjeni voznik odločno odklonil tudi odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov prepovedali nadaljevanje vožnje in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških). Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20

V prometni nesreči I. kategorije na Goriškem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 25. marca ob 17.24 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v križišču Delpinove in Prešernove ulice v Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju so policisti PP Nova Gorica z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je 67-letni voznik avtomobila vozil po Prešernovi ulici in v križišču zavijal desno (proti Trubarjevi ulici). V tistem trenutku je iz Trubarjeve ulice v smeri Erjavčeve ulice pripeljal 42-letni voznik osebnega vozila. Ker 67-letni voznik ni vozil po svojem desnem smernem vozišču, je s prednjim levim delom svojega osebnega vozila trčil v zadnji levi del drugega avtomobila. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan. V nadaljevanju postopka je bilo še ugotovljeno, da je 67-letni povzročitelj prometne nezgode vozil osebno vozilo, kateremu je pretekla veljavnost prometnega dovoljenja in veljavnost zavarovanja njegovega vozila. Povzročitelju prometne nezgode je bil zaradi več kršitev prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi na Cerkljanskem
Policisti PP Idrija so včeraj, 25. marca dopoldne, obravnavali povoženje divjadi s strani voznice osebnega avtomobila na območju naselja Cerkno. Po trčenju z divjadjo je na vozilu znamke BMW nastala majhna materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Neznanec na Ajdovskem z avtomobila odvzel registrski tablici
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 25. marca v dopoldanskih urah, obravnavali tatvino registrskih tablic z osebnega avtomobila v Ajdovščini. Ugotovljeno je bili, da je neznanec odtujil obe registrski tablici z avtomobila znamke Fiat, ki je bil v zadnjih dneh parkiran na parkirišču (v neposredni bližini avtobusne postaje) v Ajdovščini. S tem dejanjem je nepridiprav lastnika vozila oškodoval za 50 evrov. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Vozilo se je na gradbišču premaknilo in trčilo v drevo
Včeraj, 25. marca ob 14.01 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se je na delovišču v Velikih Žabljah (Občina Ajdovščina) naprej samo premaknilo parkirano službeno vozilo znamke Peugeot in trčilo v bližnje drevo. Omenjeni dogodek se je zgodil na zasebnem zemljišču, vozilo pa je bilo po trčenju poškodovano po prednjem levem delu. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Poškodovanje parkiranega osebnega vozila na Goriškem zaradi močnega vetra
Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 25. marca ob 19.21 uri, obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila znamke Toyota na parkirišču pri večjem trgovskem centru v Novi Gorici (Prvomajska ulica). Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je na prednji del pravilno parkiranega vozila zaradi močnega vetra zvrnil reklamni pano z razstavljenimi tlakovci, ki se je nahajal na pločniku pred omenjenim avtomobilom. Na vozilu je nastala materialna škoda. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran