radio tomi predvajalnik

policija splosniKršitve javnega reda in miru
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 28. marca v dopoldanskih urah, obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih s strani mlajšega moškega v enem od naselij v Občini Renče-Vogrsko. V nadaljevanju so novogoriški policisti kršitelju odredili pridržanje v policijskih prostorih na podlagi Zakona o prekrških (pridržanje osebe pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, 109. člen ZP-1). Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje ter neupoštevanje zakonitega ukrepa uradnih oseb, kršitev določil 6. in 22. člena ZJRM-1).

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Goriškem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 28. marca ob 6.59 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil (28-letna voznica in 38-letni voznik). Novogoriški policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila 28-letna voznica avtomobila, državljanka Ukrajine, ki je po prometni nezgodi odpeljala dalje, vendar je bila kmalu izsledena na Goriškem. Nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev več prekrškov Zakona o pravilih cestnega prometa (povzročitev prometne nesreče s pobegom, odklon preizkusa alkoholiziranosti in odrejenega strokovnega pregleda na alkohol) in kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje, neupoštevanje zakonitega ukrepa uradnih oseb) bo zoper 28-letno voznico podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Zoper voznico je bilo odrejeno pridržanje v policijskih prostorih (na podlagi prvega odstavka 24. člena ZPrCP).

Vožnja pod vplivom alkohola
Policisti PP Ajdovščina so v petek, 27. marca ob 22.37 uri, v Vipavi ustavili 33–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Srbije, in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Neznanec odtujil neregistriran moped
Policisti PP Nova Gorica so v petek, 27. marca v zgodnjih večernih urah, obravnavali tatvino neregistriranega mopeda, oranžne barve, znamke DKW na območju naselja Šempas. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pred kratkim prišel do dvorišča ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in odpeljal omenjeno neregistrirano vozilo neznano kam. Prav tako je neznanec odtujili dvajset kvadratnih metrov najlona. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz zaprtega gostinskega lokala kradli pločevino
Policisti PP Nova Gorica so konec tedna oz. v petek, 27. marca nekaj pred 10. uro dopoldne, pri kontroli prometa na območju Šempetra pri Gorici (na Bazari) ustavili 32–letnega voznika kombija, v omenjenem vozilu pa so bili še trije sopotniki (stari 19, 25, in 26). V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da so v tovornem delu omenjenega vozila prevažali večjo količino pločevine (baker), za katero pa niso znali pojasniti njenega izvora oz. so policisti posumili, da pločevina najverjetneje izvira iz kaznivega dejanja, ki dotlej še ni bilo odkrito. Policisti so jim pločevino zasegli. V sklopu nadaljnje policijske preiskave je bilo ugotovljeno, da je bila pločevina odvzeta iz enega izmed gostinskih lokalov na Goriškem. Po prvih zbranih podatkih so storilci vlomili skozi vrata v zaprt gostinski objekt in z balkona objekta odmontirali oz. odvzeli več kosov bakrene pločevine ter si jo protipravno prilastili. Policisti bodo zoper omenjene osumljence podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine (po 205. členu KZ-1) in suma kaznivega dejanja Prikrivanje (po 217. členu KZ-1). Prav tako bodo novogoriški policisti zoper vse štiri navedene osebe podali predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi, ki je bil izdan na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran