radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 308 klicev, od tega 89 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali:

  • 8 kaznivih dejanj,
  • 9 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 2 povoženji divjadi,
  • 2 osebama smo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli njuni vozili,
  • 16 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnem kraju in 10 v zasebnih prostorih. Eno osebo smo ob tem, na podlagi določil Zakona o prekrških pridržali.

policija splosniPOVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Včeraj popoldan je 42-letni moški podiral drevesa v Ugovcu, občina Oplotnica. Med odmorom je pokadil cigareto, ogorek pa ugasnil tako, da ga je pohodil. Med tem je med košček ogorka odpihnil veter in vnel suho travo na travniku ob stanovanjski hiši. Vzplamtel je požar, v katerem je zgorelo okoli 300 m2 suhe trave. Materialna škoda ni nastala.

Policisti bodo opisanega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, saj sta v neposredni bližini kraja požara stanovanjska hiša in gospodarsko poslopje, ki bi lahko zagorela, vendar so to preprečili gasilci, ki so požar pogasili.

POŽAR
Sinoči, okoli 22.30 je izbruhnil požar na vikend hiši v Urhu, občina Slovenska Bistrica. V dimniku so zagorele saje, zaradi česar se je dimniška tuljava iz nerjaveče pločevine tako segrela, da se je pričel taliti stiropor na stropu, nato pa je tudi zagorel. Požar sta zaznala lastnika, ki sta se ravno takrat vrnila domov in pričela z gašenjem, dokončno pa so požar pogasili gasilci.

V požaru je zgorela manjša dnevna soba, materialna škoda pa je nestrokovno ocenjena na okoli 15.000 evrov. Poškodovan ni bil nihče.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

NEVARNA VOŽNJA V CESTNEM PROMETU
Včeraj popoldan je 66-letni voznik osebnega avtomobila v Bukovcih zapeljal preko sredine vozišča in z levim bočnim ogledalom trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je ustavil le slednji, povzročitelj pa je z vožnjo nadaljeval proti svojemu domu v Bukovcih. Doma je s prednjim delom svojega vozila trčil še v steno garaže.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,79 mg/l alkohola. Odredili so mu strokovni pregled v SB Ptuj, saj ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Ker se je povzročitelj med postopkom nedostojno vedel do policistov in jih žalil ter ker ni upošteval njihovih ukazov, so mu za obe kršitvi izdali tudi plačilni nalog.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran