radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 188 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali pa so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj zatajitve in vloma. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitega prehoda državne meje.

Kršitelju prepovedali nadaljnjo vožnjo
Policisti so nekaj po 14. uri pri Češči vasi ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 38-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog v višini 900 evrov. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku, ki ima v litru izdihanega zraka več kot 0,38 do vključno 0,52 miligrama alkohola, izreče tudi 16 kazenskih točk.

Vlom
Med 26. 3. in 30. 3. je v Novem mestu nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Nezakoniti prehod državne meje
Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kostanjevice na Krki izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran