radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 120 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 29 dogodkov in s področja prometne varnosti 26 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 11 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 30. 3. 2020, od 6. ure in 31. 3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Maroka), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek policistov s tujcem še ni zaključen.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v skladiščne prostore od koder so odtujili električno ročno orodje. Povzročili so za okoli 1.500 evrov škode.

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v skladiščne prostore od koder so odtujili električno ročno orodje in palete. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Na območju Ribnice je bilo vlomljeno v prostore društva, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 200 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v skladiščne prostore od koder so odtujili gorivo. Povzročili so za okoli 500 evrov škode.

V Grosuplju prijeli osumljenca vloma v novogradnjo
Policisti so včeraj zvečer zaznali, da je sprožen alarm v eni izmed novogradenj na območju Grosuplja. Storilca sta vlomila v objekt, nato pa po sproženem alarmu odstopila od dejanja in zbežala s kraja. Policisti so v bližini prijeli 28 in 18 letnega osumljenca in ju pridržali za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila. Zoper oba bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Prav tako bodo policisti za oba osumljenca podali predlog za uvedbo postopka o prekršku pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi.

Iščemo osumjence tatvin:
Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič preiskujejo tatvine bančnih kartic in nakupe njimi v zadnjih dveh mesecih na širšem območju Ljubljane. Dejanja so osumljeni trije neznani moški (na fotografijah). Naprošamo vse, ki bi lahko podali koristne informacije o osebah na fotografijah, da to javijo na Policijsko postajo Ljubljana Vič, na telefonsko številko 01/470 09 60, na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

tat ljubljana 1

tat ljubljana 2

tat ljubljana 3

tat ljubljana 4

tat ljubljana 5

Previdno pri spletnih nakupih
Zaradi omejenega gibanja ter sočasnega zaprtja večine trgovin se pričakuje, da bodo posamezniki in podjetja veliko nakupov ali poslov opravili preko spleta.

Vse posameznike in gospodarske subjekte opozarjamo na previdnost pri takih nakupih in poslih, saj to lahko mnogi izkoristijo za različne spletne prevare. Posebej previdni bodite ob pri nabavah zdravstvenih pripomočkov v povezavi s koronavirusom. Uporabljate le priznana spletna prodajna mesta in pred nakupom preverite razpoložljive informacije o izdelku in prodajalcu. Še posebej bodite pozorni v primerih, če se plačila izvajajo preko plačilnih sistemov Western Union, Moneygram, ...

Posebna pozornost naj velja pri nabavah od ponudnikov, ki jih ne poznate, njihove mamljive oglase pa pogosto lahko zasledite na družabnih omrežjih ali jih prejemate na elektronske naslove. Nezaželene pošte ne odpirajte, saj gre lahko za razne vrste spletnih prevar.

Uporabnikom predlagamo, da vse ponudnike in ponudbe preverijo z iskanjem podatkov na internetu, s klici na njihove telefonske številke, kot tudi s preverjanjem njihovih referenc pri drugih uporabnikih. Preverijo se lahko objavljeni podatki o sedežu ponudnika, o njegovem bančnem računu, poslovodstvu in o njegovi registraciji v državi sedeža.

Uporabniki lahko preverijo legitimnost ponudnika tudi s preverjanjem na javno objavljenih spletnih registrih, kot je internetno orodje »www.whois.net«, kjer so pri vpisu domene ponudnika razvidni podatki o dejanskem lastniku spletne strani. Prav tako so razvidni podatki kdaj je bila domena registrirana. Svetujemo da ne zaupate ponudnikom, ki so dejavnost registrirali pred kratkim, saj gre pogosto za spletne prevare.

Če ste bili oškodovani, zadevo prijavite policiji. V trenutnih razmerah svetujemo, da oddate elektronsko prijavo, saj v skrbi za zdravje ljudi v teh dneh svetujemo, da nas raje pokličete ali nam pišete. Če nimate te možnosti, pa se seveda lahko zglasite na najbližji policijski enoti.

Ključno je, da uporabniki z vso pozornostjo razmislijo, komu pošiljajo osebne podatke ter denar. O vseh nevarnostih spletnih prevar in drugih nevarnostih spleta se pogovorite tudi s svojimi otroci. Karantena bo minila, fotografije in podatki na spletu pa bodo ostali za vedno.

Več na: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/103374-tudi-spletni-goljufi-izkoriscajo-razmere-nastale-zarad-sirenja-koronavirusa

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 17. uri se je na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in razcepom Zadobrova zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zaradi neprilagojene hitrosti na mokri cesti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo izven vozišča, kjer je trčil v betonsko varovalno ograjo, od koder ga je odbilo nazaj čez vozišče in je trčil v usmerjevalno tablo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so z njim opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.65 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prav tako so ugotovili da je vozilo neregistrirano. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran