radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 307 klicev, od tega 77 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 5 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 6 povoženj divjadi,
  • 5 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju in 2 v zasebnih prostorih,
  • 1 požar.

policija splosniŠTIRJE OVADENI
Policisti obeh območnih mariborskih policijskih postaj so v času od meseca decembra 2019 do 9. 3. 2020, obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Prevladovali so vlomi v avtomate v samopostrežnih avtopralnicah in parkomate, vlomi v razne kioske in trafike ter vlomi v gostinske lokale.

V nedeljo, 8. 3. 2020, sta policista ob vlomu v gostinski lokal na Ulici Staneta Severja v Mariboru zalotila in prijela dva vlomilca, stara 19 let. Odvzela sta jima prostost in ju pridržala.

V času pridržanja so policisti pri enem od njiju, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo. Med njo so našli in zasegli več predmetov, ki izvirajo iz vloma v eno od trafik v Mariboru, kjer je nastala materialna škoda v višini 5.000 evrov.

V preiskavi so policisti ugotovili, da sta pri izvrševanju kaznivih dejanj sodelovala še vsaj dva osumljenca, stara 19 let. Zoper vse štiri so zato podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Do sedaj so jih ovadili zaradi utemeljenega suma storitve 12 tovrstnih kaznivih dejanj, sumijo pa jih storitve še vsaj toliko istovrstnih kaznivih dejanj. O teh dejanjih policisti še zbirajo obvestila in dokaze. Ko bodo zaključili s preiskavo, bodo zoper njih podali še eno kazensko ovadbo.

Pri izvrševanju kaznivih dejanj so osumljenci večinoma odtujevali drobiž, pa tudi razne predmete, na objektih v katere so vlamljali pa so povzročili kar precejšnjo materialno škodo.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran