radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 140 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 27 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 21 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, 8 tatvin, 2 vloma (v enem primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanje, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S področja prometne varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 2. 4 .2020, od 6. ure in 3. 4. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana niso imeli postopkov s tujci , ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Vlom:
Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Prijetje storilca ropa:
Včeraj, nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o ropu na območju Centra. Ugotovljeno je bilo, da je 37-letni moški pristopil do starejše oškodovanke in jo prosil za denar. Ko mu ga je želela izročiti, pa je pograbil njeno torbico, jo pri tem potisnil po tleh in s kraja zbežal. Dejanje so opazili mimoidoči, ki so osumljenca zadržali do prihoda policistov. Oškodovanka se v dogodku ni poškodovala. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Delovna nesreča:
Včeraj, nekaj po 9. uri smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Kočevja. V podjetju je pri premikanju večjih konstrukcij delavcu kos železa lažje poškodoval nogo. Policisti še zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Spoštujte prepoved zbiranja in prepoved gibanja!
Ta konec tedna, od 3. do 5. aprila 2020, preverjamo, ali spoštujete prepovedi gibanja in zbiranja. Ob tem pa znova pozivamo - ostanite doma, zaradi sebe in zaradi drugih!

Namen sprejetega odloka je zajeziti širjenje epidemije koronavirusa, tega pa ni mogoče storiti drugače kot z izogibanjem stikov in z zadrževanjem doma. Odlok do nadaljnjega prepoveduje:

  • gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah,
  • dostop na javna mesta in površine,
  • gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen če ta odlok ne določa drugače.

Policija bo zato zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije ta petek, soboto in nedeljo na avtomobilskih cestah ter ostalih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi.

Več informacij v sporočilu za javnost na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/103488-prepovedi-so-neprijetne-a-nujne-za-dobro-vseh-ta-konec-tedna-bomo-preverjali-ali-spostujete-prepovedi-gibanja-in-zbiranja

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran