radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 236 klicev, od tega 77 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali:

  • 7 kaznivih dejanj,
  • 3 prometne nesreče I. kategorije,
  • 7 povoženj divjadi,
  • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih
  • izrekli en ukrep prepovedi približevanja,
  • 4 požare.

policija splosniZEBLO JIH JE
Včeraj, malo po 6. uri je trem moškim, doma iz Maribora oz. njegove okolice, na makadamski cesti med Ložino in Malo Varnico, zmanjkalo goriva v osebnem avtomobilu znamke Renault Scenic. Ker jih je zeblo so si ob vozilu zakurili ogenj. To so storili preblizu vozila, zato je to zagorelo in zgorelo. Pogasili so ga šele gasilci.

Če gasilcem požara ne bi uspelo pogasiti, bi se ogenj lahko razširil v gozd, v neposredni bližini. Gozd se razprostira na večih hektarih, zato bi bilo gašenje, če bi do tega prišlo, zelo zahtevno, ogroženo pa bi bilo tudi premoženje velike vrednosti. Zraven tega se je nad vozilom nahajal tudi visokonapetostni daljnovod. Zato bodo policisti vse tri, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zoper vse tri bodo podali tudi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve odloka vlade, saj so nedovoljeno odšli na območje večih drugih občin.

ZAGORELO GOSPODARSKO POSLOPJE
Včeraj, malo po 12, uri je zagorelo gospodarsko poslopje v Žikarcah, na katerem so nameščene solarne celice. Požar so pogasili gasilci. Poškodovanih oseb ali živali ni bilo. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 15. 000 evrov.

Policisti so z ogledom kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je ogenj izbruhnil pri usmerniku za sončne kolektorje v delavnici gospodarskega objekta, velikega 16 x 12 m. Od tam se je ogenj razširil na ostrešje objekta. V požaru sta zgoreli delavnica in ostrešje.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran