radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 340 klicev, od tega 101 interventnega oz. takšnega, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 2 prometni nesreči I. kategorije,
  • 4 povoženja divjadi,
  • 14 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnem kraju in 8 v zasebnih prostorih,
  • izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja,
  • obravnavali 2 neupoštevanji izrečene prepovedi približevanja,
  • 3 požare,
  • 1 nesrečo pri delu.

policija splosniNESREČA PRI DELU
Včeraj, okoli 10.40 je 25-letni moški v svojem gozdu v Vranjem vrhu, sam opravljal gozdarska opravila. S traktorskim vitlom je iz gozda k cesti vlačil podrte hlode. Med tem se mu je en hlod zagozdil ob drugega. Zato je z motorno žago odžagal napeto, zagozdeno vejo, ki ga je udarila po levi rami in levem delu hrbta ter ga hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo o dogodku s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Danes zjutraj, malo pred 5. uro smo bili obveščeni o požaru na hodniku stanovanjskega bloka v Kidričevem. Policista, ki sta prihitela na kraj požara, sta z avtomobilskim gasilnim aparatom požar pogasila. Dokončno so ga sanirali gasilci. Ker se je zaradi požara razvil gost dim, so stanovalce evakuirali na prosto, dokler gasilci bloka niso prezračili. Poškodovan ni bil nihče, nastalo je okoli 1.000 evrov materialne škode.

Policisti so ugotovili, da je neznani storilec, na hodniku pred stanovanjem 40-letne stanovalke, zakuril papir in karton, ogenj pa se je nato razširil na leseno mizico na hodniku in še na več predmetov last navedene stanovalke.

Ob pregledu stanovanjskega bloka so policisti v kletnih prostorih še na dveh mestih našli zažgan papir. Zaradi tega utemeljeno sumijo, da je bil požar podtaknjen.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran