radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 minuli vikend sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za tri s telesnimi poškodbami;
  • 12 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.
  • Policisti so v dveh primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Dogodki:

  • Škofjeloški policisti so v petek obravnavali poškodbo moškega pri delu s strojem za kmetijska opravila. Nudena mu je bila zdravniška pomoč. V soboto pa so kranjski policisti obravnavali poškodbo pri delu v rastlinjaku in poškodbo ženske pri tem.
  • Radovljiški policisti so v petek obravnavali hojo moškega po gorenjski avtocesti. Moškega so kaznovali z globo in ga odstranili z avtoceste.
  • Kranjski policisti so včeraj na podlagi prijave zavarovali tekočino v domnevno onesnaženem potoku. Gasilci so zajezili odtekanje. Do pogina rib včeraj ni prišlo. Postopek še poteka.
  • V Kranju je neznanec poškodoval osebni avtomobil. Vanj je vrgel pirotehniko. Nastala je materialna škoda.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V petek opoldan je voznik med vzvratno vožnjo trčil v peško. Sredi petkovega popoldneva je kolesar v Kranju padel zaradi kombinacije ekstremne vrednosti alkohola (1,53 mg/l) in s tem pogojene nezanesljive vožnje s kolesom. V soboto opoldan pa je voznica z osebnim avtomobilom v okolici Tržiča zaradi neupoštevanja pravil o prednosti povzročila trčenje s kolesarjem. Udeleženci so se v nesrečah po podatkih policije lahko telesno poškodovali.

Še dve prometni nesreči sta imeli za posledico materialno škodo, zgodili pa sta se zaradi izsiljevanja prednosti in nepravilnega premika.

Prometnih nesreč je manj samo zaradi manj prometa, nastajajo pa še vedno zaradi malomarnosti in običajnih napak voznikov, kot so nepravilni premiki, neupoštevanje pravil o prednosti, neprilagojena hitrost vožnje, varnostna razdalja ter stran oziroma smer vožnje. V nekaterih primerih gre za kombinacijo teh dejavnikov z vplivom alkohola. Udeležence v prometu, tako voznike, kot tudi pešce in kolesarje, zato pozivamo k večji previdnosti in upoštevanju prometnih pravil. S tem lahko bistveno zmanjšajo tveganje za nastanek nesreč ter prispevajo k zmanjševanju obremenjenosti policije in zdravstvenega sistema.

Kurjenje in požari
Gorenjski policisti so preko vikenda obravnavali štiri primere kurjenja v naravi in dva požara. Kršitve kurjenja v naravi v času požarne ogroženosti so policisti obravnavali na Belci, Dovjah ter v Podkočni in na Jesenicah. Požara pa v Naklem in Britofu. V Naklem so se vnele saje v dimniku, v Britofu pa je med kuhanjem zagorelo v garaži. Nastala je materialna škoda. Požar so pogasili gasilci. Ogrožen ni bil nihče.

Kriminaliteta
Na Stari cesti v Naklem so kriminalisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, na Kajuhovi ulici v Kranju pa tatvino bakrenih žlebov.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran