radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 233 klicev, od tega 104 interventne oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • 4 prometne nesreče I. kategorije,
  • 5 povoženj divjadi,
  • 1 kršitelju smo zasegli osebni avtomobil, ki ga je vozil čeprav nima vozniškega dovoljenja,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
  • 3 požare.

ZASEGLI SO MU OROŽJE IN STRELIVO
V petek, 3. 4. 2020, so se policisti Policijske postaje Maribor II odzvali na klic svojcev, da ima duševne težave njihov družinski član, 66-letni moški. Sporočili so, da je nevaren sebi in okolici, saj je imel blodnje, oborožen pa je bil s pištolo. Grozil sicer ni nikomur.

Policisti so nemudoma intervenirali v zasebnem prostoru in opisanemu moškemu, ki se policistom ni upiral, odvzeli in zasegli strelno orožje. Zaradi očitnih zdravstvenih težav so ga reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Policisti so od sodišča takoj pridobili odredbo za hišno preiskavo in jo še isti dan opravili v stanovanju, kjer opisani moški živi. Ob tem so našli in zasegli še več kosov strelnega orožja in streliva.

Zoper kršitelja bodo policisti PP Maribor II uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju, zraven tega bodo na pristojno tožilstvo zoper njega podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

 maribor zaseg orožja

(Foto: PP Maribor II.)

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran