radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo ta konec tedna prejeli 833 klicev občanov. V 226. primerih je šlo za interventne dogodke.

Petek, 3. april 2020

Vlom – Boč
Na Boču je neznani storilec vlomil v prostore info točke, v bližini planinskega doma. Na objektu je poškodoval vrata, ukradel kavni avtomat in popil dve steklenici vina.

Nasilništvo – Grobelno
48-letni občan iz Grobelnega nas je v popoldanskih urah obvestil, da ga je pretepel 62-letni sosed, ki ga je zmotilo, ker je občan na meji med njunimi zemljišči polagal kanalizacijske cevi. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Nasilništvo – Celje
V popoldanskih urah smo bili obveščeni, da je v Celju, na Kocenovi ulici, 42-letni moški med prepirom udaril 71-letnega moškega in mu zlomil nos. 42-letnika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva. V večernih urah sta dva zamaskirana neznanca na Stanetovi ulici v Celju s palicama napadla 42-letnega moškega, ki je bil pred tem udeležen v pretepu na Kocenovi ulici v Celju, in ga poškodovala. Tudi v tem primeru zbiramo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Vlom v gostinski lokal – Celje
Nekaj pred polnočjo smo na Muzejskem trgu v Celju obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je poškodoval drsna steklena dvokrilna vrata. Podatkov o tem kaj je ukradel, še nimamo.

Tatvina kolesa in predlog prekrškovnemu organu zaradi kršitve odloka
V Podvelki smo v večernih urah obravnavali 19-letnega kolesarja in ugotovili, da je pred tem v Vuzenici ukradel kolo s katerim se je vozil. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine ga bomo kazensko ovadili, o kršitvi odloka smo obvestili pristojni zdravstveni inšpektorat.

Zasega vozil
V Škofji vasi smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

V Celju smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Ker je kršil odlok, ki prepoveduje gibanje med občinami, smo zanj podali še predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Kršitve javnega reda in miru
V Celju smo izdali plačilni nalog občanu, ki je javni red in mir kršil v zasebnih prostorih.

Kurjenje v naravnem okolju
V Preboldu smo občanu, ki je na travniku, kljub prepovedi kurjenja, kuril smrečje, izdali plačilni nalog.

Sobota, 4. april 2020

Tatvini dveh koles – Velenje
Na Cesti Simona Blatnika v Velenju smo obravnavali tatvino kolesa. Lastnik je kolo znamke Scott, modro rumene barve, nezaklenjeno pustil ob garaži.

Na isti ulici smo obravnavali še tatvino črno modrega kolesa znamke Mudifox. Kolo je bilo zaklenjeno pred vhodnimi vrati stanovanja v stanovanjskem bloku.

Poškodovanje tuje stvari – Velenje
V Velenju, na trim stezi, je neznani storilec poškodoval več športnih naprav.

Tatvina – Celje
Iz odklenjene kabine tovornega vozila parkiranega na Šercerjevi ulici v Celju je neznani storilec ukradel torbico z denarnico in dokumenti.

Tatvina goriva – Lopata
Na avtocestnem počivališču Lopata smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec ga je dobrih 1.100 litrov ukradel iz rezervoarja hrvaškega tovornega vozila.

Prometna nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami – Slovenj Gradec
V Slovenj Gradcu, v bližini bencinskega servisa, se je v prometni nesreči lažje poškodoval 36-letni voznik neregistriranega motornega kolesa, ki mu je pri vključevanju na prednostno cesto, izsilil prednost voznik osebnega vozila. Motoristu je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel 0,39 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku osebnega vozila pa 0,0. Obema smo izdali plačilna naloga.

Vožnja pod vplivom alkohola in pridržanje
V Selah pri Slovenj Gradcu smo zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 43-letnega voznika osebnega vozila. Voznik je imel v krvi nekaj manj kot tri promile alkohola. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Huda telesna poškodba – Ljubno ob Savinji
Nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni, da je v Ljubnem ob Savinji, ob cesti, padel 62-letni moški. Moški je imel v krvi 2,8 promila alkohola.

Kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih – Celje
Na Partizanski cesti v Celju smo občana oglobili zaradi kršitve javnega reda in miru.

Nedelja, 5. april, 2020

Ilegalni prehod državne meje – Rogaška Slatina
Okoli 18.30 ure nas je voznik tovornega vozila, ki je v konvoju na Mejnem prehodu Gruškovje, vstopil v Republiko Slovenijo obvestil, da sta, ko je vozilo parkiral v Rogaški Slatini, s podvozja tovornega vozila skočila dva ilegalna pribežnika, ki smo ju kmalu po obvestilu izsledili v Rogaški Slatini. Gre za državljana Maroka. Maročana sta bila ves čas vožnje iz Bosne in Hercegovine skrita v podvozju. Oba smo po opravljenih postopkih namestili v Azilni dom v Ljubljano.

Poškodbi kolesarjev – Celje
Iz Splošne bolnišnice Celje so nas včeraj obvestili, da sta pri njih iskala pomoč kolesarja, ki sta se poškodovala med kolesarjenjem. 34-letni kolesar je padel na območju Velike Pirešice, 43-letni kolesar pa v bližini visečega mostu čez reko Savinjo v Celju.

Tatvina kolesa – Celje
Na Gregorčičevi ulici v Celju je neznani storilec ukradel moško gorsko kolo znamke Specialized, rdeče črne barve.

Poskus vloma v stanovanje – Celje
Na Okrogarjevi ulici v Celju smo obravnavali poskus vloma v stanovanje. Storilec je na vhodnih vratih uničil ključavnico. V stanovanje mu ni uspelo vstopiti.

Kršitve javnega reda in miru – Velenje in Celje
V Velenju smo izdali plačilna naloga ženski in moškemu, ki sta javni red in mir kršila na javnih prostorih. Zaradi kršitve javnega reda in miru ter žaljenja sosedov smo plačilni nalog občanu izdali tudi v Celju.

Požara – Vrbno in Ješovec pri Kozjem
Nekaj čez 18. uro smo bili obveščeni o požaru v Vrbnem. Lastnik je kuril travo, ogenj se je nato razširil na gospodarsko poslopje veliko približno 6 x 8 metrov. Ogenj je poškodoval steno objekta. Požar je opazil sosed, ki ga je tudi pogasil. Nastalo škodo ocenjujejo na okoli 500 €. V tem primeru zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Nekaj čez 23. uro smo bili obveščeni še o požaru v Ješovcu pri Kozjem, kjer je za zdaj še iz neznanega vzroka zgorelo okoli 200 m2 gozdne podrasti in listja. Požar so pogasili gasilci. Vzrok še ugotavljamo.

Na podlagi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Republike Avstrije zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni, sta še vedno vzpostavljeni kontrolni točki Vič – Lavamund, kjer je mejni prehod odprt med 5. in 23. uro ter Radlje – Radlpass, kjer je mejni prehod odprt med 5. in 21. uro. Na mejnem prehodu Radlje ne beležimo veliko prometa, glavnino predstavljajo dnevni migranti. Več prehodov beležimo na mejnem prehodu Vič, kjer iz Republike Avstrije v Republiko Slovenijo dnevno pripelje okoli 400 vozil, od tega približno tretjina tovornih. Vozniki osebnih vozil so pretežno slovenski državljani – dnevni migranti. Ker želimo vsem, ki prečkajo državno mejo ter policistom, ki izvajajo mejno kontrolo in predstavnikom rdečega križa, ki po potrebi preverjajo zdravstveno stanje potnikov, omogočiti čim boljše pogoje ter hitro in prijazno prečkanje meje, smo kontrolno točko opremili z zabojnikom in šotorom.

 kontrolna tocka mejni prehod vic

Kontrolna točka na Mejnem prehodu Vič

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran