radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 128 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 26 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 21 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo, voznik pa je v postopku odklonil strokovni pregled.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi
Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil pnevmatike in pogonski agregat Tomos. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko gorsko kolo znamke Scott. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil plinski žar. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Grosuplju prijeli osumljenca tatvin goriva
3. 4. 2020 v večernem času so bili policisti PP Grosuplje obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila na območju Grosuplja. Na kraju so prijeli 40 in 29 letnega osumljenca, pri katerima so našli tudi posode z odtujenim gorivom. Storilca so pridržali za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil zaradi suma, da sta letos na območju Grosuplja že izvrševala tatvine goriva ne enak način. Zoper oba bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Prav tako bodo policisti za oba osumljenca podali predlog za uvedbo postopka o prekršku pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi.

Policisti policijske postaje Ljubljana Moste prijeli storilca vloma Včeraj, nekaj po 22. uri so bili policisti obveščeni da neznani storilec vlamlja v gostinski lokal na območju Most. Pri tem ga je zalotil varnostnik in je zbežal s kraja. Policisti so v bližini prijeli 39 letnega osumljenca in ga pridržali za potreben čas, da se zberejo vsa obvestila. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Prav tako bodo policisti podali predlog za uvedbo postopka o prekršku pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi.

Poškodba osebe s strelnim orožjem na območju Most
V soboto, nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o več strelih na območju Most. Policisti so na kraju dogodka našli poškodovanega 32 letnega moškega. Po do sedaj zbranih obvestili je bila oseba ustreljena s strelnim orožjem. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana, gre za hude poškodbe, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno. Kriminalisti v tem trenutku še vedno intenzivno preiskujejo okoliščine dogodka in zbirajo obvestila, zato zaradi interesa preiskave več informacij ne moremo posredovati.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19.30 se je na stari cesti na Grad v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih podatkih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, kjer se je vozilo prevrnilo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran