radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 875 klicev občanov. V 234. primerih je šlo za interventne dogodke.

Petek, 10. april 2020

Poškodovanje dveh vozil in tatvina registrskih tablic - Celje
Na otoku v Celju je neznani storilec z vozila parkiranega pred stanovanjskim blokom ukradel obe registrski tablici in na vozilu poškodoval dve pnevmatiki. Poškodovanje pnevmatik smo v petek obravnavali tudi na Trubarjevi ulici v Celju. V tem primeru je storilec na vozilu z ostrim predmetom poškodoval vse štiri pnevmatike.

Prometni nesreči s hudimi poškodbami - Celje
Okoli 17. ure smo v Celju obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Zgodila se je na Cesti na Ostrožno v Celju. Mladoletni kolesar, ki je kolesaril v spremstvu očeta, je pri vključevanju na prednostno cesto, preden je ustavil, zapeljal nekoliko pregloboko v križišče. Po prednosti cesti je v tistem trenutku pripeljala 22-letna kolesarka. Kolesarja sta trčila, kolesarka se je v trčenju hudo poškodovala. Otrok v trčenju ni bil poškodovan.

Okoli 18.30 ure smo izven naselja Lešje obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala 67-letna voznica osebnega vozila. Prometno nesrečo je povzročil 72-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Vojnika proti Šmartnemu v Rožni dolini. Pri zavijanju v levo, pri odcepu za Lešje, je voznik izsili prednost voznici in trčil v levi bok njenega vozila. 67-letna voznica se je v trčenju hudo poškodovala.

Poskus tatvine – Celje
Okoli 23. ure nas je občan obvestil, da je na območju Ceste na Ostrožno v Celju, opazil dva moška, ki poskušata odpreti delovne zabojnike. Na kraju smo prijeli moška stara 36 in 39 let stara moška, ki sta poskušala ukrasti električni grelec in nekaj drugih stvari.

Javni red in mir
Okoli poldneva smo v Celju pridržali moškega, ki je javni red in mir kršil na Prijateljevi ulici. V Remšniku, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, smo zaradi neprimernega vedenja oglobili moškega. Ker se je nahajal izven občine gibanja smo predlog podali še zdravstvenemu inšpektoratu. Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali še v Velenju, Dravogradu in Medlogu.

Nasilje v družini
Zaradi nasilja v družini smo v petek na območju Policijske uprave Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja 30-letnemu moškemu. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, ga bomo kazensko ovadili.

Sobota, 12. 4. 2020

Rop - Celje
Okoli 21. ure smo v Celju obravnavali rop taksista. Moški, star okoli 40 let, je na Aškerčevi ulici v Celju, odprl vrata taxija, z orožjem zagrozil 60-letnemu vozniku in zahteval denar. Ko je dobil denar je pobegnil v neznano.

Javni red in mir
V Celju smo oglobili moškega, ki se je pred trgovino neprimerno vedel do občana. Zaradi kršitve javnega reda in miru ter žaljenja sosede smo v Celju pridržali občanko, ki je bila pod vplivom alkohola. Sledi plačilni nalog. V Dravogradu smo plačilna naloga izdali osebama, ki sta se sporekli in neprimerno obnašali. Zaradi kršitve javnega reda in miru smo kršitelja oglobili tudi v Podvelki in v Velenju. Zaradi poslušanja preglasne glasbe in motenja nočnega miru smo v noči iz sobote na nedeljo ukrepali še v Celju in v Velenju.

Nedelja, 12. april 2020

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Slovenske Konjice
V Slovenskih Konjicah smo obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 36-letni kolesar. Med kolesarjenjem se je 36-letniku zlomil sedež in je padel ter se hudo poškodoval. Ker je kolesaril izven občine gibanja smo o tem obvestili pristojni prekrškovni organ.

Vlom v trgovino - Celje
Na Bežigrajski cesti v Celju smo včeraj obravnavali vlom v trgovino. Neznani storilec je ukradel nekaj parov čevljev in nekaj gotovine. Škodo je lastnikom povzročil z uničenjem avtomatskih drsnih vrat. Po prvih podatkih škodo ocenjujejo na dobrih 5.000 €.

Vlom v klet stanovanjskega bloka - Velenje
Na Prešernovi cesti v Velenju je neznani storilec vlomil v klet in ukradel moško gorsko kolo.

Povzročitev splošne nevarnosti - Frankolovo
Na območju Frankolovega je včeraj občan, ki je bil pod vplivom alkohola, zakuril na travniku. Če ne bi gasilci pravočasno omejili požara bi se razširil na bližnjo stanovanjsko hišo. 42-letnega moškega, ki je na kraju žalil policiste in gasilce smo pridržali in mu zaradi neprimernega obnašanja izrekli globo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti ga bomo kazensko ovadili.

Poskusa dveh tatvin - Celje
V Zadobrovi je občan zalotil moškega, ki je iz njegovega odklenjenega vozila poskušal ukrasti razne stvari. 35-letnika bomo zaradi poskusa tatvine kazensko ovadili, zaradi kršitve javnega reda in miru smo mu izdali plačilni nalog.

Z osebnega vozila parkiranega na Ljubljanski ulici v Celju je neznani storilec poskušal ukrasti dve kolesi.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v Tolstem vrhu pri Mislinji.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran