radio tomi predvajalnik

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili v soboto, 18. aprila ob 19.21 uri, s strani občana obveščeni o pogrešanem 29-letnem moškem z območja Upravne enote Tolmin, ki je bil pogrešan ob reki Soči nad volčanskim mostom v bližini krožnega križišča Peršeti v bližnji okolici Tolmina. Policisti so ob prihodu na kraj in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 29-letni moški okoli 17.30 ure sam stopil v reko Sočo in zaplaval. Pogrešanega so čez nekaj časa najprej začeli iskati tam prisotni njegovi prijatelji, in sicer ob strugi reke Soče proti volčanskemu mostu. Ker ga niso našli, so kasneje na pomoč poklicali reševalce in policiste.

Takoj po prijavi so tolminski policisti na omenjenem območju začeli izvajati aktivnosti da bi našli pogrešanega moškega, v iskalni akciji pa so se jim pridružili tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Tolmin (skupno približno 30 ljudi). Pregledali so celotno okolico od kraja izginotja, predvsem pešpoti na obeh bregovih reke Soče od točke odhoda pogrešanega v omenjeno reko v smeri sotočja, prav tako so reševalci pregledali strugo reke Soče v isti smeri s čolnom. Kljub intenzivnemu iskanju policisti in reševalci pogrešanega moškega v soboto zvečer niso našli, zato so iskalno akcijo začasno prekinili in jo nadaljevali naslednjega dne zjutraj.

Včeraj, 19. aprila ob 6.29 uri zjutraj, pa so policiste OKC PU Nova Gorica svojci pogrešanega obvestili, da so približno 50 metrov nižje od njegovega vstopa v reki Soči v globini približno treh metrov opazili moškega, ki ni kazal znakov življenja in je glede na okoliščine najdbe obstajala velika verjetnost, da gre za pogrešanega moškega. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti PP Tolmin, ki so zavarovali kraj najdbe in opravili ogled omenjenega kraja. Kasneje so se jim pridružili tudi gasilci PGD Tolmin z reševalnim čolnom in potapljači Podvodne reševalne službe – reševalna enota Tolmin, ki so ob 8.35 uri truplo moškega izvlekli na desni breg reke Soče. V nadaljnjem identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno in potrjeno, da gre za pogrešanega 29-letnega moškega iz Zgornjega Posočja. Na kraju je bil tudi zdravnik ZD Tolmin, ki je na kraju potrdil smrt pokojnega, pri ogledu pokojnega pa ni bilo ugotovljenih nobenih znakov, ki bi kazali na nasilno smrt. Z njegove strani je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančne vzrok smrti. Glede na dosedanje ugotovitve in ogledom kraja so tolminski policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav tako bodo policisti ukrepali zoper njegove prijatelje oz. podali predlog drugemu prekrškovnemu organu (Zdravstvenemu inšpektoratu Republike Slovenije) zaradi kršitve vladnega odloka o začasno splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

 reka soca v zgornjem posocju pri kobaridu

Struga reke Soče v Zgornjem Posočju

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran