radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih dveh dneh prejeli 585 klicev občanov. V 160. primerih je šlo za interventne dogodke.

Prometna varnost
V petek popoldne smo na območju celotne policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarki nad neprilagojeno hitrostjo, vožnjo pod vplivom alkohola, kršitvami voznikov enoslednih vozil, spoštovanjem aktualnega odloka in drugimi kršitvami.

V nadzoru smo opravili 54 preizkusov alkoholiziranosti. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog.

Ustavili smo 61 voznikov enoslednih vozil. Pri 21. voznikih smo zaznali kršitve in ukrepali zoper njih.

V 48. primerih smo ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljeno hitrost vožnje.

V Dolah, na območju Policijske postaje Šentjur smo vozniku v naselju izmerili hitrost 95 km/h.

Izven naselja Kostrivnica, prav tako na območju Policijske postaje Šentjur, smo na območju, kjer so se lani zgodile tri smrtne prometne nesreče, obravnavali voznika, ki je vozil 133 km/h.

Med rednim nadzorom cestnega prometa smo v petek dopoldne na avtocesti izven naselja Dramlje, pri izvajanju meritev hitrosti, izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Mariboru. s hitrostjo 213 kilometrov na uro. Za kršitev smo mu izdali plačilni nalog z globo 1.200 € in izrekli stransko sankcijo devetih kazenskih točk.

V večernih urah smo na avtocesti obravnavali še dva voznika, ki sta vozila skrajno neodgovorno. Izven naselja Arja vas na relaciji Ljubljana - Maribor je voznik vozil 204 km/h. Izrekli smo mu 1.200 € globe in devet kazenskih točk.

Izven naselja Šentrupert, na relaciji Ljubljana – Maribor smo na avtocesti vozniku izmerili hitrost 190 km/h. Doletela ga je globa v višini 250 evrov in tri kazenske točke.

V soboto smo v Dobju pri Planini ustavljali občana, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost. Voznik na znake policistov ni ustavil in je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej ter zapeljal z vozišča na travnik, pri čemer si je na vozilu poškodoval podvozje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,80 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Tudi v naslednjih dneh bomo na območju celotne Policijske uprave Celje izvajali poostrene nadzore cestnega prometa in dosledno ukrepali zoper kršitelje.

V zadnji dneh smo zasegli še dve vozili.

V petek smo v Celju zasegli osebno vozilo voznici, ki je je poteklo vozniško dovoljenje.

V soboto smo v Žalcu zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Kriminaliteta
V Levcu smo v petek prijeli storilca, ki je v trgovini ukradel več prehranskih izdelkov in pobegnil proti gostinskemu lokalu, ki sta ga lastnika čistila in tam ukradel več hrane, mobitel, računalniško tablico in POS terminal. Pred tem je v Celju iz dveh trgovin ukradel več hrane in akustične opreme. Osumljenega 38-letnika bomo kazensko ovadili.

Na Planinskem vrhu, na območju Policijske postaje Šentjur je neznani storilec iz neregistriranega osebnega vozila ukradel več delov.

Na Vrunčevi ulici v Celju smo obravnavali vlom v garažo. Storilec je ukradel avtomobilsko prikolico, pletilni stroj, dve kolesi in tri ribiške palice.

Na Stantetovi ulici v Velenju je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka ukradel žensko kolo znamke Kilimanjaro.

Javni red in mir
V Žalcu smo v petek dopoldne izdali plačilni nalog pijanemu kršitelju, ki je naznanil lažno kršitev javnega reda in miru.

Na območju Celja smo oglobili dve kršiteljici, ki sta pod vplivom alkohola kršili javni red in mir. Eno od njiju smo pridržali.

Na območju Mežice smo plačilni nalog izdali občanu, ki je s preglasno glasbo motil sosede.

V Velenju smo izdali plačilni nalog občanu, ki se je nesramno obnašal do varnostnika v trgovini.

V Slovenj Gradcu smo plačilni nalog izdali občanu, ki je v trgovini grozil zaposlenemu in ga udaril, ker ga je le ta opozoril, da si mora nadeti zaščitno masko.

Ostalo
Na območju Stranja smo v soboto obravnavali travniški požar. Občan je na domačem travniku kuril suho travo in suho listje. Ogenj mu je ušel izpod nadzora in je zgorela podrast na travniku. Občanu smo zaradi kurjenja v času razglašene požarne nevarnosti, izdali plačilni nalog.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran