radio tomi predvajalnik

policija splosniDanes so mariborski policisti izvajali naloge javne varnosti na dveh protestnih shodih.

V Slovenski Bistrici se je zbralo 15 ljudi. Prisotni policisti so zbrane opozorili, da kršijo Odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v RS ter prepovedi gibanja izven občin, ki so ga upoštevali in se mirno razšli.

Na protestu v Mariboru pa se je zbralo okrog 100 ljudi. Tudi tam zbrane so policisti opozorili na kršenje odloka. Nekateri opozorila niso upoštevali, zato so policisti izvedli postopke ugotavljanja njihove identitete. Ti podatki (za 19 oseb) so bili predani inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata, pristojnim za izvedbo prekrškovnega postopka v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih, ki so bili tudi na kraju. Drugih ukrepov v povezavi s protestom ne beležimo.

Anita Kovačič Čelofiga
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran