radio tomi predvajalnik

policija nesrecaV soboto, 9. maja bo 19.54 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije na regionalni cesti med Vipavo in Podnanosom (pri industrijski coni na Goriški cesti v Občini Vipava) in v kateri sta bila udeležena kolesarka in voznik osebnega avtomobila. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je bil vzrok prometne nezgode nepravilen premik mladoletne voznice kolesa, ki je tega dne skupaj s prijateljico kolesarila iz Vipave proti Podnanosu.

Starejša mladoletna kolesarka je ob 19.50 uri pripeljala po dovozni poti iz smeri BS Mlake proti regionalni cesti II. reda št. 444, zaradi gostote prometa pa je s kolesom zapeljala na levo smerno vozišče gledano v smeri Podnanosa in nato zapeljala preko levega smernega vozišča na desno smerno vozišče. Pri premiku s kolesom pa se ni prepričala s pogledom preko ramena, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa. V tistem trenutku, ko je zapeljala na desno smerno vozišče, je po njem pripeljal 28–letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaviral in se umikal skrajno desno, da bi preprečil trčenje s mlajšo kolesarko. Voznik avtomobila je kljub temu s prednjim levim delom vozila trčil v mladoletno kolesarko, ki je v prometni nezgodi huje poškodovana obležala na desnem smernem vozišču. Mladoletna kolesarka med vožnjo ni uporabljala kolesarske zaščitne čelade. Po nezgodi so ponesrečeno kolesarko na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Kasneje je bila zaradi hudih poškodb prepeljana na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policistom in reševalcem so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina, prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep, prav tako so o prometni nezgodi s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran