radio tomi predvajalnik

Policisti Policijske postaje Idrija so včeraj, 13. maja 2020, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici na območju Občine Idrija opravili hišno preiskavo pri 34-letnem moškem zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in suma kaznivega dejanja omogočanje uživanje prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu (po določilih 186. in 187. člena KZ-1). Pri hišni preiskavi so idrijski policisti našli in zasegli več različnih snovi, zdravil in zelenih rastlinskih delcev, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge.

Našli in zasegli so večje število tablet oz. zdravil, ki vsebujejo učinkovino, ki je razvrščena kot prepovedana droga, večje število zavitkov z belo in rjavo prašnato snovjo (sum, da gre za prepovedano drogo). Prav tako so pri naši in zasegli tri zavitke z zelenimi rastlinskimi delci (sum prepovedane droge konoplja) in mobilni telefon.

Idrijski policisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper 34-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve zgoraj navedenih kaznivih dejanj (po 186/1 in 187/1 členu KZ-1 ).

Prav tako so policisti Policijske postaje Tolmin in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica včeraj, 13. maja, v enem od naselij na Tolminskem na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici opravili hišno preiskavo pri 32-letnem moškem zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog .

V sklopu hišne in osebne preiskave so tolminski policisti našli in zasegli različne snovi (bela prašnata snov in bela pasta) in manjše zelene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi in rastline so bile poslana v nadaljnjo analizo. Prav tako so mu pri hišni preiskavi zasegli druge predmete, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih.

Tolminski policisti bodo na podlagi rezultatov analize in drugih ugotovljenih dejstev zoper 32-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1).

 zaseg droge idrija 1

zaseg droge idrija 2

zaseg droge idrija 3

(Foto: PP Idrija)

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran