radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih dveh dneh poklicalo 537 občanov. 131 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Petek, 15. maj 2020

Prometna varnost
V Velenju smo v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar. Le temu se je med kolesarjenjem po kolesarki stezi snelo zadnje kolo, zaradi česar je izgubil oblast na kolesom in padel.

Kriminaliteta
V jutranjih urah smo bili obveščeni o poskusu vloma v frizerski salon v Slovenj Gradcu. Storilcu v lokal ni uspelo vstopiti. Lastnici je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Na avtocestnem počivališču Lopata smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je okoli 500 litrov goriva ukradel iz rezervoarja slovaškega tovornega vozila.

Iz trgovine v Velenju so nas obvestili, da je neznani storilec ukradel dva sesalca, vredna dobrih 350 €.

V večernih urah nas je občanka obvestila o ropu. Okoli 18.30 ure so jo v parku, na Gledališkem trgu v Celju, kjer je sedela na klopci, napadli trije neznanci in ji ukradli nahrbtnik, v katerem je imela denarnico z gotovino in dokumenti. Občanko je eden od njih lažje poškodoval. Z ukradenim nahrbtnikom so pobegnili.

Javni red in mir
V Celju smo v večernih urah pridržali občana, ki se je močno pijan s kolesom pripeljal do manjše skupine občanov in jih začel žaliti in napadati, policiji pa je lažno naznanil, da so ga le ti napadli. Ker s kršitvijo in grožnjami, tudi ob prihodu policistov na kraj ni prenehal, smo ga pridržali do streznitve. Kršitelju smo zaradi kršenja javnega reda in miru izdali še plačilni nalog.

V Celju smo izdali plačilni nalog občanu, ki je v nočnih urah razgrajal in zvonil več stanovalcem stanovanjskega bloka ter občanki zaradi lažne naznanitve prekrška. Plačilni nalog smo v petek izdali tudi občanu na območju Laškega, ki je se je nesramno vedel do sostanovalca in ga pri tem udaril po obrazu. V Mozirju smo plačilni nalog izdali občanu, ki je v trgovini žalil varnostnika.

V Dravogradu smo zaradi kršitve javnega reda in miru izdalo odločbo o hitrem postopku občanu, ki je nepovabljen vstopil v stanovanje stanovanjskega bloka ter napadel stanovalca in ga lažje poškodoval. Moškega bomo tudi kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nedotakljivosti stanovanja in povzročitev lažje telesne poškodbe.

Sobota, 16. maj 2020

Prometna varnost
V Laškem smo včeraj okoli 13. ure obravnavali prometno nesrečo. Udeležena sta bila voznica in voznik osebnih vozil. Trčenje je povzročil slednji, ker je zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel povzročitelj prometne nesreče več kot dve promili alkohola v krvi. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje, ga bomo kazensko ovadili.

Na območju Šentjurja smo včeraj ustavili 20-letno voznico začetnico, sicer ukrajinsko državljanko, ki je v naselju vozila 89 km/h. Voznici smo odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog

V Slovenskih Konjicah smo zasegli neregistrirano osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

V Šoštanju smo zasegli skuter mladoletnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Kriminaliteta
Na avtocestnem počivališču Tepanje smo ponoči obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je okoli 500 litrov goriva ukradel iz rezervoarja češkega tovornega vozila.

V Slovenj Gradcu, na parkirišču poslovno trgovskega centra smo včeraj zjutraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilništva. 29-letni moški je bil verbalno nesramen do 27-letne ženske in ji grozil z nožem. Po prepiru jo je udaril v predel obraza in ji ukradel denarnico. 29-letnika smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran