radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24. urah poklicalo 228 občanov. 63 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

V današnjem policijskem poročilu največ pozornosti namenjamo dogajanju s področja cestnega prometa. Znova poročamo o vožnji pod vplivom alkohola ter vožnji z neprilagojeno hitrostjo. Oba dejavnika sta tista, ki najpogosteje vplivata na povzročitev najhujših prometnih nesreč.

Prometna varnost
Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so bili v začetku maja obveščeni o nevarni vožnji voznika motornega kolesa. Motorno kolo je bilo izredno glasno, voznik se je dnevno, z veliko hitrostjo vozil po glavni cesti na relaciji Dravograd – Radlje ob Dravi – Maribor. Voznika so včeraj ustavili na relaciji Muta – Dravograd. Zaradi suma tehnično neizpravnega motornega kolesa so mu odredili izredni tehnični pregled, na katerem je bilo ugotovljeno, da motorno kolo ni tehnično brezhibno, saj je imelo nameščen neprimeren izpušni lonec ter neprimerne žaromete, voznik je vozil tudi z obrabljenimi in za vožnjo nevarnimi pnevmatikami. Zaradi kršitev smo vozniku izdali plačilni nalog.

Na glavni cesti Radlje – Maribor, v Javniku, smo obravnavali voznika tovornega vozila, ki je izven naselja, kjer je omejitev hitrosti 70 km/h, vozil s hitrostjo 134 km/h. Vozniku, ki je za nameček vozil še pod vplivom alkohola, smo odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega podali obdolžilni predlog.

Sinoči, nekaj čez 23. uro smo na Mariborski cesti v Celju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel nekaj manj kot promil in pol alkohola v krvi. Vozniku smo odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta
V Mozirju je neznani storilec vlomil v počitniško hišico in ukradel kosilnico.

Javni red in mir
V Celju smo v popoldanskih urah izdali plačilni nalog občanu, ki se je neprimerno obnašal in žalil ter ustrahoval sosedo.

V Večernih urah smo zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilne naloge trem osebam, ki so se steple pred bencinskim servisom v Celju.

Okoli dveh zjutraj smo v Laškem izdali plačilni nalog občanki, ki je s predvajanjem glasne glasbe motila sosede.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran