radio tomi predvajalnik

prometna policijaPolicisti PPP Nova Gorica so včeraj, 19. maja, poostreno nadzirali voznike v cestnem prometu s poudarkom nad prekoračitvami hitrosti na hitri cesti H4 Vrtojba – Razdrto. V omenjenem nadzoru so prometni policisti ugotovili kar 5 kršiteljev, ki so na omenjeni hitri cesti, kjer je omejitev hitrosti 110 kilometrov na uro, prekoračili najvišjo dovoljeno hitrost več kot 50 kilometrov na uro. Med omenjenimi vozniki je s prehitro vožnjo izstopal 47-letni kršitelj, kateremu je bila na odseku hitre ceste H4 med Selom in Vogrskim izmerjena hitrost 200 kilometrov na uro. Zoper vse navedene kršitelje so prometni policisti ustrezno ukrepali in jim izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 7. odstavka 46. člena ZPrcP).

Prekoračitev hitrosti namreč predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. S takšnimi aktivnostmi želi policija okrepiti zavedanje prometnih udeležencev, da neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti predstavlja veliko grožnjo za nastanek najhujših prometnih nesrečo (predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč), zato bi morali biti bolj pozorni na predpisane omejitve hitrosti, hitrost vožnje pa vselej prilagoditi voznim razmeram in lastnim vozniškim sposobnostim. S tovrstnimi nadzori želimo dolgoročno vplivati na voznike, da bi spremenili svoj slog vožnje, tako da bi vozili čim bolj defenzivno in umirjeno ter da bi bili bolj pozorni na šibkejše udeležence v prometu.

V preteklih dveh mesecih, ko so veljali ukrepi za omejevanje gibanja in se je gostota prometa bistveno zmanjšala, so nekateri vozniki bolj prazne ceste izkoristil za hitrejšo vožnjo in s tem zavestno kršili prometna pravila. Takšno vedenje ocenjujemo kot nedopustno, saj ogroža tako življenje kršiteljev kot tudi življenja drugih, povsem nedolžnih prometnih udeležencev, ki bi se lahko znašli v njihovi bližini. Taka ravnanja želimo preprečiti tudi z bolj usmerjenimi nadzori.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran