radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 263 klicev, od tega 78 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Včeraj dopoldan so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak, odkrili tri državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse tri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 22 kaznivih dejanj,
  • 3 osumljence smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala,
  • 4 povoženja divjadi,
  • 3 kršiteljem smo zasegli vozila, ki so jih vozili,
  • 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
  • 1 samomor.

policija splosniOSTAL BREZ VOZILA
Včeraj popoldan so policisti, zaradi prekoračitve najvišje dovoljene hitrosti vožnje, na Ptuju ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da voznik za vozila ni imel veljavnega prometnega dovoljenja, vozil je v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, zraven tega pa je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,97 mg/l alkohola.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu vozilo zasegli, izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran