radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 3-krat.

Ob 10.35 so policisti na Škofijah ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,04 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje po 24/1 ZPrCP, sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.30 pa so v Materiji ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,94 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.30 uri pa so policisti v Dragonji ustavili 42-letnega voznika tovornega vozila iz Maribora. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.76 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23. uri so na Škofijah ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil pozitiven hitri test na mamila. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdožilni predlog.

Ob 23.50 so v Divači so ustavili 16-letnega voznika neregistriranega mopeda. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,82 mg/l. Moped so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.50 pa so v Izoli ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,64 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 11. uri smo dobili prijavo, da je na Markovcu moški s slečenimi hlačami hodil preko ceste, nato pa se je ustavil na pločniku in se obrnil proti cesti s hlačami spuščenimi do gležnjev. Prijaviteljica je je imela v vozilu majhnega otroka. Policisti so 47-letnega moškega izsledili in mu izdali plačilni nalog po čl. 7/3 ZJRM-1.

Ob 15.30 je 53-letni voznik avtobusa peljal od Ribnice proti Famljam. Pri naselju Dolnje Vreme mu je nasproti pripeljal 36-letni voznik avtovleke. Na avtovleki se je iz neznanega vzroka odprla leva dvižna noga, s katero je trčil v levi sprednji in bočni del avtobusa. Zadeva se obravnava kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (po čl. 314 KZ). Promet je bil sproščen ob 17.25.

Popoldan je pri Zazidu voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na bankino in se prevrnil v obcestni jarek. Na kraju mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,34mg/l. Izdan plačilni nalog po 37/5-1 in 105/5-2 čl. ZPrCP-1 .

Na Parenzani (proti Bivju) je bila popoldan prometna nesreča z udeležbo kolesarja in peške. Pri trku sta oba padla in se lažje poškodovala. Zaradi nasprotujočih izjav bodo policisti najprej razjasnili okoliščine, nato
sledi ustrezen ukrep.

Maraton nadzora hitrosti
Tudi danes poteka maraton nadzora hitrosti. Včeraj so samo prometni policisti na območju PU Koper ugotovili 40 kršitev, od tega 5 na avtocesti in dve na hitri cesti.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od srede, 20. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 21. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 10 oseb (5x PPIU Koper in 5x PP Koper).

Po državljanstvih:

  • Afganistan: 6,
  • Alžirija: 2,
  • Pakistan: 2.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran