radio tomi predvajalnik

policija splosniPrometni policisti iz prometa na Ajdovskem izločili 56-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov iz Madžarske
Danes, 21. maja ob 10.04 uri, so prometni policisti na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in Selom ustavili 56–letnega voznika tovornega vozila, državljana Madžarske. Slednji med vožnjo (iz smeri Ajdovščine proti Selu) med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Prav tako so v nadaljevanju postopka ugotovili, da je madžarski voznik vozil pod vplivom alkohola. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje na podlagi Zakona o prekrških (po določilu 113.a člena ZP-1), zoper tujega državljana je bilo odrejeno pridržanje v policijskih prostorih na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (24. člen ZPrcP). Policisti so zoper 56-letnega Madžara zaradi kršitev prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Med vožnjo s kolesom po pločniku padla in se poškodovala 40-letna kolesarka
Včeraj, 20. maja tik pred 20. uro, smo bili obveščeni o prometni nezgodi II. kategorije v Novi Gorici in v kateri je bila udeležena 40-letna kolesarka. Slednje se je peljala s kolesom po pločniku po Cankarjevi ulici v smeri Rejčeve ulice. Med vožnjo se ji je v prednjo kolo zagozdila penasta podloga (armafleks) zaradi česar padla čez krmilo in si poškodovala ramo. Kasneje so jo zaradi poškodbe oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bil kolesarki izdan plačilni nalog (vožnja po napačni površini ceste in prevažanje predmetov, ki ovirajo kolesarja med vožnjo, kršitev določil 37. in 93. člena ZPrCP).

V Šempetru pri Gorici iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 20. maja ob 22.57 uri, v Šempetru pri Gorici, ustavili 57–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (1.10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V podjetju v Anhovem se je vnela zunanja enota klimatske naprave
Včeraj, 20. maja ob 13.36 uri, je bila Policija obveščena o požaru v naselju Anhovo (Občina Kanal ob Soči), kjer se je v podjetju vnela zunanja enota izparilne klimatske naprave. Po sedaj zbranih podatkih je najverjetneje prišlo zaradi pregretja zaradi česar je zagorelo ohišje naprave. Posledica taljenja plastike in ohišje je bil gost dim, omenjeni požar je pogasil tam zaposleni delavec še pred prihodom gasilcev JZGRD Nova Gorica in PGD Kanal na kraj, ki so požar dokončno pogasili in ventilator dodatno zalili z vodo. V požaru je nastala materialna škoda. O dogodku bodo novogoriški policisti s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Goriških Brdih iz garaže odtujili kolo s pomožnim motorjem
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 20. maja zvečer, obravnavali tatvino neregistriranega kolesa s pomožnim motorjem v naselju Dobrovo v Goriških Brdih. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vstopil v odprto garažo ob eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in iz garaže ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke Piaggio Ciao, letnik 1979, rdeče barve. Poleg tega je nepridiprav iz omenjenega objekta odvzel še motoristično čelado. Po dejanju je storilec kraj zapustil in z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. S tem nezakonitim dejanjem je storilec oškodovancu povzročil za 250 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem vlomili v gostinski lokal
Danes, 21. maja zjutraj, so policiste obvestili o vlomu tekom noči v enega od gostinskih lokalov v Novi Gorici (Erjavčeva ulica). Po prvih podatkih je neznanec iz lokala odvzel nekaj gotovine, alkoholne pijače in cigarete. Višino nastale materialne škode oškodovanci še ocenjujejo. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec vlomil v kletne prostore stanovanjskega bloka v Novi Gorici
Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 20. maja v večernih urah, obvestili o vlomu v kletne prostore stanovanjskega bloka v Novi Gorici (Ulica Šantlovih). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vstopil v garažne prostore omenjenega bloka in pristopil do kletnih prostorov ter z neznanim predmetom vlomil v kletne prostore dveh oškodovancev. Storilec je pregledal notranjost obeh kleti, vendar ni ničesar odtujil oz. iz neznanega razloga odstopil od dejanja. Po izvršenem kaznivem dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Nadaljevanje maratona nadzora hitrosti do varnejših cest za vse udeležence
Ne pozabite, da maraton hitrosti na območju PU Nova Gorica kot tudi drugod po Sloveniji poteka tudi danes. Zadovoljni smo, da večina voznikov spoštuje omejitve in vozi odgovorno. Vseeno pa se najdejo takšni, ki z visokimi prekoračitvami resno ogrožajo svojo varnost in varnost drugih udeležencev. Zato znova pozivamo: Vozite previdno, le skupaj lahko poskrbimo, da bodo naše ceste varne za vse!

nadzor hitrosti nova gorica 

Na fotografiji: Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na Soški cesti

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran