radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 21. maja ob 19.56 uri, je bila Policija obveščena o varnostnem dogodku oz. nesreči pri delu izven naselja Zali breg (Občina Brda) in v kateri je ena oseba podlegla telesnim poškodbam. Ugotovljeno je bilo, da je 61–letni moški vozil kmetijski traktor (brez kabine ali varnostnega loka) po sadovnjaku, ki se nahaja v neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Pri manevru polkrožnega obračanja iz zgornje na spodnjo teraso sadovnjaka je voznik izgubil oblast nad kmetijskim traktorjem, ki je začel voziti po strmem klancu navzdol. Omenjeni voznik je skušal na strmi brežini ustaviti, vendar mu to ni uspelo. S traktorjem je nato zapeljal po strmem pobočju, pri čemer se je omenjeno vozilo večkrat prevrnilo. Na koncu je traktor prevrnjen obstal na kolovozni poti pod strmo brežino, traktorist pa je po dogodku obležal v jarku v neposredni bližini kmetijskega stroja.

Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi s strani reševalcev NMP ZD Nova Gorica je 61-letni moški na kraju podlegel telesnim poškodbam. S strani zdravnice je bila odrejena sanitarna obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Dobrovo, ki so policistom in reševalcem NMP ZD Nova Gorica nudili ustrezno pomoč.

O tragičnem dogodku v Goriških Brdih je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragičnega dogodka s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran