radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8-krat.

Popoldan je policist v centru Postojne našel poškodovano osebo. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta se sprla 33-letni in 44-letni Postojnčan. Starejši je mlajšega napadel in ga pričel pretepati, pri tem pa ga je poškodoval. Zagrozil mu je tudi z nožem, zatem je pobegnil. 33-letnik je bil odpeljan v ZD Postojna, na PP Postojna je podal kazensko ovadbo. Zadeva se obravnava kot kaznivo dejanje grožnje.

Prepovedane droge v prometu
Ob 14. uri so policisti v Luciji ustavili 37-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,00 mg/l, opravljen test za prepoznavo simptomov za vožnjo pod vplivom psihoaktivnih snovi pa je bil pozitiven na opijate. Odrejen strokov pregled je voznica odločno odklonila. Odrejeno ji je bilo pridržanje, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog po 107/12 ZPrCP.

Čez dobe pol ure pa so na Kozini ustavili 50-letnega državljana Italije, pri kateremu je bil prav tako odrejen alkotest negativen, hitri test na mamila pa pozitiven. Odrejen strokovni pregled je odklonil, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so v okolici Kopra ustavili še osebni avto, ki ga je peljal 35-letnik iz Ajdovščine. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,00 mg/l, opravljen je bil postopek prepoznave simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen strokovni pregled je odločno odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog po 107/12-10 ZPrCP (odklon strokovnega pregleda).

Ob 16.30 je v Portorožu padla 47-letna voznica skuterja, ki je peljala po peš poti. Odpeljana je bila v SB Izola, sledi ji plačilni nalog zaradi uporabe površine, ki ni namenjena vožnji z mopedom.

Zvečer so policisti v Postojni zasegli osebni avto 32-letnemu domačinu, ker vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Na Ljubljanski cesti v Postojni je nekdo s hodnika v stanovanjskem bloku ukradel manjši motor - cross, 110 cm3, vreden 200 evrov.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 21. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 22. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 38 oseb (14 oseb so v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi). 8 oseb je zaprosilo za azil. Po državljanstvih: Afganistan: 12, Pakistan: 12, Jemen: 8, Nepal: 2, za 4 osebe se še ugotavlja državljanstvo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran