radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 52 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 2 vloma ( v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometne nesreče z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Osmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 5 .2020, od 6. ure in 22. 5. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Vlom:
Na območju Šiške je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bila odtujena vrtna traktorska kosilnica. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Nesreči pri delu:
Včeraj, nekaj po 13. uri smo bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je 61-letnik barval ostrešje stanovanjske hiše, pri tem pa iz neugotovljenega vzroka padel z gradbenega odra na višini približno štirih metrov. V nesreči se je poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti v dogodku niso ugotovili znakov kaznivega dejanja.

Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju na območju Domžal. Policisti so na kraju ugotovili, da je delavec iz do sedaj neznanega vzroka padel z delovnega stoja in se pri tem huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi dogodka in ugotavljajo ali je bil dogodek posledica kaznivega dejanja. O vseh znanih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hišna preiskava:
Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so 20. 5. 2020 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 29-letnem Ljubljančanu, zaradi suma storitve kaznivega dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Pri preiskavi so zasegli skupno okoli 800 g kokaina in heroina, več tisoč evrov gotovine, polavtomatsko pištolo z naboji, ter opremo in pripomočke za gojenje in prodajo prepovedanih drog. Osumljenega bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

hisna preiskava ljubljana 1

hisna preiskava ljubljana 2

hisna preiskava ljubljana 3

hisna preiskava ljubljana 4

Kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi:
Ljubljanski policisti so 20. 5. 2020 v popoldanskem času obravnavali kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Policisti so v Grosuplju v okviru poostrenega nadzora hitrosti na kontrolni točki ustavljali 22-letnega voznika osebnega vozila, ki ni ustavil na znake policistov, ampak vozilom zapeljal proti policistu, ki je moral odskočiti, da se je izognil trčenju. Policisti so zapeljali za voznikom in kmalu v bližini izsledili vozilo in osumljenca. V postopku je bilo ugotovljeno da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Slednjemu je bilo v zadnjih štirih letih v različnih postopkih zaseženih kar 26 osebnih avtomobilov, moped in tovorno vozilo. Tudi v tem primeru so policisti vozilo zasegli in bo zoper njega podan obodolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Prav tako policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 11.ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Trubarjevi ulici v Ribnici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila pri zavijanju zapeljal delno na nasprotno smerno vozišče, pri tem pa trčil v peško, ki je izven prehoda za pešce prečkala vozišče Trubarjeve ulice. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče in bodo po vseh znanih dejstvih ustrezno ukrepali.

Včeraj so policisti na območju Ljubljane obravnavali štiri prometne nesreče v katerih so bili udeleženi kolesarji, ki so se lažje poškodovali. V vseh primerih so nesrečo povzročili kolesarji, zaradi neprilagojene hitrosti oziroma neprevidnosti pri srečevanju z drugimi udeleženci v prometu. V enem primeru je kolesar vozil tudi pod vplivom alkohola (0,50 mg/l).

Dejstvo je, da so kolesarji manj varni v cestnem prometu kot drugi udeleženci v cestnem prometu. Predvsem so slabše vidni, njihova vidnost pa je obratno sorazmerna s hitrostjo vožnje: hitrejši so, slabše so opazni. Vozniki koles so v najhujših prometnih nesrečah v več kot polovici primerov povzročitelji nesreče. Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost!

Več na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/801-varno-na-kolo

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran