radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 368 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 75 dogodkov, s področja javnega reda in miru 145 dogodkov in s področja prometne varnosti 109 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 3 poskuse vloma in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini kej so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti so obravnavali še kaznivo dejanje grožnje in zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 29 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana kolesarka in motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 12 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 41 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 17 krat v zasebnem prostoru (2 osebi sta bili pridržani).

Med 22. 5. 2020, od 6. ure in 24. 5. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Male Gore, Podlesja, Dolenje vasi in Ljubljane izsledili in prijeli 16 tujcev (drž. Maroka, Pakistana in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Požar:
V petek, nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o požaru na območju Viča v Ljubljani. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo v eni izmed komor za taljenje odpadnega litija v tretjem nadstropju zgradbe. Vzrok požara še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Do onesnaženja, ogrožanja okolja z nevarnimi snovmi ali izpusta nevarnih snovi ni prišlo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometni nesreči:
Včeraj, okoli 13. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v križišču Tržaške in Viške ceste v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena 34-letni voznik osebnega vozila in 37-letni motorist. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo ker je voznik, ki je pripeljal iz smeri Dolgega mosta proti centru, v križišču zavijal levo, pri tem pa odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal nasproti. V trčenju se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po zadnjih podatkih ni ogroženo. Ogled prometne nesreče, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovali sodnik in tožilec še poteka, preverjajo se vse okoliščine nesreče. Ko bodo zbrana vsa obvestila bo o ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo.

Včeraj, okoli 19.30 se je v Šmartnem pri Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se hudo poškodovala. Njeno življenje ni ogroženo Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran