radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 136 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 31 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 40 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti so obravnavali še kaznivo dejanje zoper splošno varnost in zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka in nesrečo v kateri je umrl motorist, o čemer smo poročali včeraj. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 16 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 24. 5. 2020, od 6. ure in 25. 5. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rajndola, Borovca in Ljubljane izsledili in prijeli 40 tujcev (drž. Maroka, Alžirije in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na Letališki cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili motorne žage. Po prvi oceni je nastalo za okoli 10.000 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 17. uri se je na cesti Moravče-Kandrše v naselju Ples zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Mali čolnarski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila po prvih podatkih samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se hudo poškodovala. Njeno življenje ni ogroženo Policisti glede nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Včeraj, okoli 21.30 se je na Cesti Rdečega križa v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je odklonil preskus alkoholiziranosti. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 21. uro se je na Linhartovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka vozila po kolesarski stezi v napačni smeri in odvzela prednost vozniku. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Prekoračitev hitrosti na avtocesti:
Ljubljanski policisti so včeraj imeli v postopku voznika osebnega vozila znamke Audi, ki je po avtocesti iz Domžal proti Šentjakobu peljal s hitrostjo 272 km/h. 52-letni voznik je bil po meritvi ustavljen, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Vožnja brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola:
Ljubljanski policisti so včeraj popoldne ustavili 39-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.13 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu zasegli vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran