radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 132 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 518 klicev. Obravnavali so 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 6 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 9 tatvin, zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali 15-krat.

22. 5.
V Pivki so policisti 41-letnemu vozniku zasegli osebni avto, ker je imel nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.50 je v predoru Markovec (smer proti Kopru) motorist ostal zaradi okvare motorja v odstavni niši, zatem pa je odpiral požarno omarico, kar povzročilo sprožitev signala in posledično avtomatsko ustavilo promet z rdečo lučjo v predoru. 31-letni voznik je napihal 0,65 mg/l. Motorno kolo je bilo odpeljano s kraja, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

Zvečer smo dobili prijavo, da je na Ospu moški, ki govori italijansko in se zelo čudno vede. Policisti so izsledili državljana Italije in mu odredili pridržanje, saj je vpil in razgrajal v lokalu, zatem pa je žalil tudi policiste. Ker je imel s seboj psa, je bilo obveščeno tudi obalno zavetišče za živali, od koder so prišli po psa. Zaradi kršitve določil 6/I, 7/II in 22/I je bila tujcu izrečena globa.

23. 5.
Ob 1.45 so v Izoli ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,81 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in napisan obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo ukradel gorsko kolo ghost amr plus lector 7700, zaklenjeno na nosilcu kamperja. Kolo je vredno 1000 evrov.

Ob 10.50 smo dobili prijavo, da je nekdo v eni od koprskih trgovin ukradel več parfumov. Očividec mu je sledil in sporočil policistom, kam je pobegnil. Prijeli so ga hitro zatem in identificirali 67-letnega državljana Hrvaške. Pri sebi je imel prirejeno vrečko za tatvine. Osumljen je storitve več kaznivih dejanj po 1. odstavku 204. člena KZ-1, zato mu je bilo odrejeno pridržanje, sledi mu kazenska ovadba.

V Strunjanu je nekdo iz parkiranega vozila ukradel denarnico z gotovino in dokumenti. Na Socerbu pa je nekdo ponoči iz avtomobila, parkiranega pred hišo, ukradel denarnico z raznimi karticami in ključi avtomobila.

Na Ankaranski v Kopru so iz vitrine v trgovini ukradli 30 telefonov, skupaj vrednih približno 50.000 evrov. Policisti intenzivno zbirajo informacije.

Popoldan so v vasi Studenec pri Postojni 14-letniku zasegli neregistriran moped, voznik tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.48 je na avtocesti med Postojno in Uncem voznik osebnega avtomobila zapeljal na levi rob vozišča, trčil v betonsko pregrado in se prevrnil na desni bok. V vozilu je bilo pet oseb, vsi so se v nesreči lažje poškodovali. 21-letnemu vozniku sledi plačilni nalog.

Ob 18.30 smo dobili informacijo, da je na Belvederju voznik trikolesa zaradi naglega zaviranja pri vožnji iz Dobrave zgubil oblast nad vozilom in zdrsnil po vozišču. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik 55-letni Koprčan, ki je vidno pod vplivom alkohola. Odrejen alkotest mu je pokazal rezultat 0.97 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23-30 so policisti v Postojni zasegli osebni avto 21-letnemu vozniku, ker nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

24. 5.
Ob 2. uri je bil sprožen alarm na bencinskem servisu v Kopru. Na kraju so ugotovili, da se je alarm sprožil, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal skozi izložbeno okno v notranjost trgovine, saj na mokrem in spolzkem vozišču ni uspel ustaviti v parkirnem boksu, neposredno pred zgradbo. Tako je z vozilom zapeljal čez robnik in trčil v izložbeno okno, ki se je razbilo. 23-letni voznik je napihal 0,48 mg/l, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog za kršitev po 45/10 in 105/5-3 ZPrCP.

Ob 3. uri so v Pivki odvzeli vozniško dovoljenje 32-letnemu vozniku, ker mu je alkotest pokazal 0,98 mg/l.

Ob 3.15 so v Kopru ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, alkotest pa mu je pokazal 1,04 mg/l.

Nekaj minut zatem so v Šalari ustavili še 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je peljal v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Odredili so mu strokovni pregled.

V Pivki je nekdo z minibagra ukradel hidravlično nakladalno žlico, vredno 2.000 evrov.

V Komnu so ustavili 19-letnega voznika mopeda APN, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 22. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 25. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 46 oseb (17 oseb so vrnili italijanski varnostni organi). 9 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Po državljanstvih:

  • Pakistan: 25,
  • Irak: 17,
  • Egipt: 1,
  • Bangladeš: 1,
  • Turčija:1,
  • Maroko: 1.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran