radio tomi predvajalnik

policija splosniMariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 203 klicev, od tega 62 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Včeraj dopoldan so policisti na hitri cesti H2 v Mariboru prijeli državljana Iraka, ki je pešačil iz smeri Pesnice proti Mariboru. Ugotovili so, da je nekaj pred tem peš, na zeleni meji, iz Avstrije nedovoljeno vstopil v našo državo. Policisti so ga do predaje avstrijskim varnostnim organom nastanili v Center za tujce.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 4 kazniva dejanja,
  • 8 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo I. kategorije, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala,
  • 5 povoženj divjadi,
  • 3 kršiteljem smo zaradi hujših prekrškov zasegli njihova vozila,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
  • 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ostal brez vozila:
Včeraj popoldan so policisti na Ulici Pohorskega bataljona v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,81 mg/l alkohola. Za nameček se je izkazal s tujim vozniškim dovoljenjem, a so policisti kmalu ugotovili, da ni njegovo, svojega pa nima. Zaradi tega so mu vozilo zasegli, zagovarjal pa se bo na pristojnem sodišču.

Odkrili ukradeno vozilo:
Včeraj popoldan so policisti na Ptujski cesti v Mariboru ustavili 29-letnega voznika mopeda, doma iz območja Upravne enote Tržič, ker ni upošteval rdeče luči na semaforju. Policisti so ugotovili, da je moped neregistriran in da je bil 30. 7. 2018 ukraden, označen pa je bil z registrsko tablico, ki ne pripada temu vozilu. Pri varnostnem pregledu so policisti pri vozniku našli še rastlinske delce, za katere sumijo da so prepovedana droga konoplja. Seveda so mu jih zasegli in mu odredili še strokovni pregled v UKC Maribor, da bi se ugotovilo ali vozi pod vplivom prepovedanih drog, vendar je to odločno odklonil.

Ukradeni moped so mu zasegli in ga bodo vrnili lastnici. Vozniku so izdali plačilni nalog, zaradi posesti prepovedane droge mu bodo izdali odločbo v hitrem postopku o prekršku, kazensko pa ga bodo ovadili tudi pristojnemu tožilstvu.

Požar:
V soboto smo vas v obvestili, da smo bili obveščeni o požaru na garaži v okolici Maribora, v katerem je nastala materialna škoda v višini okoli 25.000 evrov. Policisti so ugotovili, da so glodalci pregrizli električne kable na osebnem avtomobilu Audi A4, parkiranem v garaži. To je povzročilo kratek stik, ki je vodil v požar. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče.

Policisti bodo svoje ugotovitve s poročilo poslali pristojnemu tožilstvu.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran