radio tomi predvajalnik

prometna policijaV petek, 22. maja 2020, med 06.00 in 15.00 uro, so policisti na območju PU Celje izvedli poostren nadzor enoslednih vozil ter psihofizičnega stanja udeležencev cestnega prometa.

Policisti so kontrolirali 68 voznikov enoslednih motornih vozil, od katerih je bilo 20 preizkušenih z alkotestom. Ugotovili so 16 kršitev, zoper enega voznika so podali obdolžilni predlog, zoper sedem so izdali plačilni nalog in izrekli osem opozoril. Pri treh so ugotovili vožnjo pod vplivom alkohola.

Ugotovljenih je bilo 39 kršitev voznikov koles, pri tem so ugotovili tudi tri kršitve voznikov drugih vozil do kolesarjev.

Policisti so ugotovili še 16 kršitev pešcev in pet kršitev voznikov drugih vozil do pešcev.

V soboto, 23. maja 2020, med 10.00 in 22.00 uro, so policisti na območju PU Celje izvedli poostren nadzora enoslednih vozil ter psihofizičnega stanja udeležencev cestnega prometa.

Policisti so pri nadzoru skupno preizkusili z alkotestom 307 voznikov, pri sedmih so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola.

Kontrolirali so tudi 196 voznikov enoslednih motornih vozil, od katerih je bilo 114 preizkušenih z alkotestom. Zaradi kršitev so zasegli 3 vozila (eno motorno kolo in dva mopeda), dvema voznikoma motornih koles so odredili strokovni pregled, in sicer za enega voznika, da se ugotovi ali je imel v organizmu kaj alkohola in za drugega, če je vozil pod vplivom mamil.

V nadzoru so pri kontroli hitrosti ugotovili 32 prekoračitve hitrosti, zato so 31 kršiteljem izdali plačilni nalog, enega kršitelja pa so opozorili.

V prometu bodite strpni in previdni ter upoštevajte cestno prometne predpise in razmere na voziščih.

Marjan Strašek
vodja oddelka za operativo
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran