radio tomi predvajalnik

policija splosniNapad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti
Minuli petek, v popoldanskem času smo bili policisti v dobrih 10. minut kar dvakrat obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v dveh gostinskih lokalih v Murski Soboti s strani občana. V prvi kršitvi je občan kraj pred prihodom policistov že zapustil. V drugi kršitvi pa kršitelj ni upošteval zakonitih ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvijo, zato so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Med samim postopkom je kršitelj policistu grozil, da ga bo ubil. Ker je osumljeni v preteklosti že bil obravnavan zaradi istovrstnih kaznivih dejanj ter drugih dejanj z elementi nasilja so ga policisti PU Murska Sobota, s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu KZ-1 privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Osumljeni kršitelj je stari znanec policije.

Prometni nesreči pod vplivom alkohola
Minulo soboto, okrog 14.30 ure je na relaciji Dobrovnik – Kobilje voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal v obcestni jarek in se pri tem lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,09 mg/l alkolhola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Minulo nedeljo malo pred 16. uro pa je na cesti Kapca – Velika Polana zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti padel kolesar, ki se je lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,36 mg/l alkohola. Zoper kolesarja bo podan plačilni nalog.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran