radio tomi predvajalnik

policija splosniNa planinski poti na Bovškem padla in se lažje poškodovala 30-letna pohodnica
Včeraj, 24. maja ob 10. uri, smo bili obveščeni, da je na planinski poti iz Lepene proti Krnskemu jezeru (Občina Bovec) pri hoji padla in se predvidoma lažje poškodovala 30-letna pohodnica. Z zbiranjem obvestil so bovški policisti ugotovili, da je omenjena planinka zaradi zdrsa padla in se udarila ob skalo ob poti. Pri tem je utrpela udarec v predel glave in prsni koš. Poleg policistov PP Bovec so na kraju nesreče posredovali reševalci GRS Bovec, ki so planinko prenesli v dolino, tam pa so jo prevzeli reševalci NMP ZD Tolmin in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje. Glede na vsa ugotovljena so policisti tujo krivdo izključili.

Mimoidoči iz reke Soče potegnili 44-letno žensko
Včeraj, 24. maja ob 15.56 uri, je bila Policija obveščena, da so naključni mimoidoči iz reke Soče v okolici vasi Soča (Občina Bovec) potegnili žensko, ki je padla v omenjeno reko. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je 44–letna ženska blizu vasi Soča ob reki Soči (v smeri Koritnice) sprehajala s psom, ki jo je povlekel v strugo reke. Reka Soča je oba (žensko in njenega psa) odnesla približno 300 metrov po naprej po strugi, kjer so omenjeni ženski in psu iz vode pomagali mimoidoči. Pri tem se je lažje poškodovala (poškodba ramena). Kasneje so jo reševalci z reševalnim vozilom odpeljana v ZD Tolmin.

Vožnja pod vplivom alkohola
Med vikendom oz. v soboto, 23. maja zvečer, so prometni policisti v Šempetru pri Gorici ustavili 60–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči III. kategorije izven naselje Doblar se je huje poškodoval 38-letni motorist
V soboto, 23. maja ob 13.25 uri, se je izven naselja Doblar, na glavni cesti med Doblarjem in Podselom, zgodila prometna nesreča III. kategorije zaradi prekratke varnostne razdalje in v kateri se je huje poškodoval 38-letni motorist. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode ugotovili, da je omenjeni motorist vozil iz Ročinja proti Tolminu. V kraju imenovanem Turški križ izven Doblarja je na ravnem delu vozišča vozil v koloni vozil. Z motornim kolesom je vozil po desnem smernem vozišču, tik ob neprekinjeni ločilni črti. Voznika osebnih avtomobilov, ki sta vozila pred motoristom, sta se med vožnjo izognila večjemu kamnu na vozišču, 38-letni motorist pa je zaradi prekratke varnostne razdalje za voznikom osebnega avtomobila s prednjim kolesom trčil v kamen, izgubil oblast nad motornim kolesom in posledično padel na levi bok. Po približno 59 metrih prevračanja po vozišču je skupaj z motornim kolesom obstal na vozišču, kjer so mu mimoidoči vozniki nudili prvo pomoč. Na kraju so kasneje poleg policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli. Kasneje so poškodovanega motorista prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V prometni nesreči izven Rožne Doline pri Novi Gorici se je huje poškodoval 37-letni motorist
Včeraj, 24. maja ob 17.47 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na glavni cesti izven naselja Rožna Dolina, kjer je padel in se huje poškodoval 37-letni motorist. Prometni policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nezgode ugotovili, da je omenjeni voznik motornega kolesa vozil po glavni cesti izven Rožne Doline iz Šempetra pri Gorici proti Novi Gorici. Ko je pripeljal za križišče z Vipavsko cesto, motorist ni ravnal v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženo s prometno signalizacijo, saj je prehitel pred seboj vozeče vozilo preko neprekinjene ločilne črte. Pri vračanju na desno smerno vozišče in pospeševanju je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, tako da ga je zatem zaneslo in je posledično padel v levo po vozišču. Po več metrih drsenja po desnem smernem vozišču je z motornim kolesom trčil v betonski blok – varnostno ograjo na desni strani vozišča. Po trčenju v betonski blok in po več metrih drsenja po bankini na desni strani vozišča je kasneje obležal na vozišču, motorno kolo pa je po več desetih metrih drsenja po levem boku obstalo na desnem smernem vozišču v smeri vožnje (Nove Gorice). Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so huje poškodovanemu motoristu na kraju nudili prvo pomoč in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na motornem kolesu je nastala materialna škoda. Zaradi kršitev prometne zakonodaje so prometni policisti povzročitelju izdali plačilni nalog (neprilagojena hitrost in prehitevanje preko neprekinjene črte, kršitev določil 45. in 98. člena ZPrCP).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran