radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 275 klicev, od tega 92 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 25 kaznivih dejanj,
  • 9 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali,
  • 4 povoženja divjadi,
  • 1 kršitelja CPP smo pridržali do streznitve,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 1 požar,
  • 2 nesreči pri delu.

policija splosniNI ŠLO PA NAČRTU
Včeraj je v Mariboru k teoretičnemu delu izpita za pridobitev vozniškega dovoljenja pristopil moški, ki se je izkazal z dokumenti 32-letnega moškega, čeprav to ni bil on. Izpit je uspešno opravil, vendar mu ga ne bodo priznali, ker ga je opravil nekdo drug in ne 32-letnik. O tem so obvestili policijo, a neznanec, ki je opravljal izpit na njihov prihod ni počakal in je odšel neznano kam. Policisti o tem obvestila še zbirajo in bodo neznanca, ko ga bodo izsledili kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

NESREČA PRI DELU
Včeraj je 63-letni moški menjaval strešnike na domačem hlevu oz. seniku v Trničah. Med tem se mu je udrla streha in je padel v notranjost objekta ter se hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer se za njegovo življenje še borijo.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

POŽAR
Včeraj zjutraj je izbruhnil požar na piščančji farmi v Spuhlji, velikosti 66 x 12m. V požaru je zgorelo okoli 15.000 piščancev, starih 3 dni. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče.

Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 100.000 materialne škode na farmi ter še okoli 20.000 na krmilih in piščancih, ki so bili last perutninske zadruge.

Kriminalisti so ugotovili, da so v farmi s plinsko pečjo ogrevali prostor, saj so morali zagotavljati temperaturo 32 stopinj Celzija. Iz peči je po njihovih ugotovitvah na steljo, s katero so bila prekrita tla celotne farme, padel goreči delec in zanetil požar.

Kriminalisti bodo svoje ugotovitve s poročilom poslali pristojnemu tožilstvu.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran