radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 136 klicev. Obravnavali so 2 prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 5-krat.

Ob 15.54 smo bili obveščeni, da je med Valeto in Strunjanom padel motorist s sopotnikom. Policisti so na kraju ugotovili, da se je 52-letni voznik motornega kolesa huje poškodoval (zlom golenice), 36-letni sopotnik pa je odklonil zdravniško pomoč. Promet je bil ponovno sproščen ob 17.04. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, sopotniku pa plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja do policistov.

Ob 17.50 je na Markovcu (Koper) kolesar trčil v avtobus. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 15-letni kolesar zaradi nepozornosti trčil v zadnji odbijač avtobusa, ki ga je voznik ustavil na označenem avtobusnem postajališču na vozišču. Po trčenju je kolesar padel in se poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola. Sledi mu obdolžilni predlog po čl. 45/6 ZPRCP.

Zvečer so policisti v Divači obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bil nasilen do partnerke in otroka, sledi kazenska ovadba.

Ob 0.30 je 42-letni voznik osebnega avtomobila peljal proti Strunjanu in v ovinku zapeljal čez smerno vozišče ter pri tem trčil v odbojno ograjo. V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika. Po trčenju so kraj zapustili, eden od potnikov pa se je kasneje slabo počutil in poklical 112. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče, odrejen preizkus alkoholiziranosti je vozniku pokazal rezultat 0.35 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog po 105/5-2 in 37/5-1.

Ob 2.40 so policisti v Portorožu ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.54 mg/l. Začasno mu je bilo odvzelo vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 25. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 26. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 30 oseb (14 oseb so vrnili italijanski varnostni organi).

Po državljanstvih:

  • Pakistan: 15,
  • Afganistan: 14,
  • Hrvaška: 1.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran