radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti so od zadnjega poročanja na interventno številko policije sprejeli 186 klicev, od tega je bilo 45 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja javnega reda in miru ter kriminalitete. Med drugimi so obravnavali tri kršitve javnega reda na javnem kraju ter štiri v zasebnem prostoru. Zgodile so se štiri prometne nesreče z materialno škodo, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa so v Novem mestu 35-letniku zasegli osebni avtomobil.

Mejne zadeve in tujci
Brežiški policisti, ki nadzirajo državno mejo, so okoli pol sedme ure zjutraj, v Sromljah ustavili osebni avtomobil hrvaških tablic, ki ga je vozil 26-letni državljan Hrvaške. V postopku so ugotovili, da vozi pet državljanov Somalije in državljana Iraka, ki so v Slovenijo prišli izven mejnih prehodov. Primer so prevzeli kriminalisti sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta.

Na Preloki so črnomaljski policisti pri nezakonitem prestopu državne meje prijeli dva državljana Alžirije in dva državljana Maroka.

Nekaj pred deseto uro zvečer so pri Malem Nerajcu prijeli državljana Alžirije, ki je v državo prišel na nezakonit način. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vlomi in tatvine
V Črnomlju so ponoči vlomili v prostore kmetijske zadruge. Policisti so z ogledom ugotovili, da so storilci poškodovali več oken in vrat, da so prišli v notranjost, vendar niso odnesli ničesar. So pa povzročili za nekaj sto evrov škode.

Sevniški policisti so obravnavali vlom v nenaseljeno hišo na Florjanski ulici. Verjetno med vikendom so storilci vlomili skozi vrata in pregledali prostore. Kot kaže, pa niso nič odnesli.

V Zapužah so storilci dopoldne izkoristili nekajurno odsotnost domačih in vlomili v stanovanjsko hišo. Pregledali so prostore, odnesli nekaj zlatnine, ki so jo pri tem našli in skupaj domačim naredili za več kot tisoč evrov škode.

Na Drnovem so neznanci nekaj pred četrto popoldne na njivi ukradli kolo, s katerim se je oškodovanka pripeljala na njivo delat. Ker je bila na drugi strani njive, tatvine ni opazila, dokler ni zaključila z delom in se je hotela odpeljati domov. Gre za starejše svetlo zeleno žensko kolo.

Krške policisti so zvečer klicali na Reštanj, kje so jim prijavili, da so že dan prej neznanci odpeljali starejše kolo z motorjem Tomos, APN 4, rdeče barve, brez reg. tablic. Pred tem so v bližini opazili moder kombi.

V Krškem Lidlu so zvečer trije storilci pograbili dva zaboja pijače Monster, v vrednosti nekaj več kot šestdeset evrov, in ju želeli odnesti brez plačila. Pri tem jih je zalotil varnostnik, nakar so storilci pijačo raje pustili in zbežali pred prihodom policistov.

V Črnomlju so zvečer pregnali storilce s svetlomodrim kombijem, na katerem so bile ljubljanske tablice. Prišli so do stanovanjske hiše in želeli odtrgati bakrene žlebove. Pri dejanju jih je zalotil domačin, zato so vse spustili in pobegnili.

Požar zaradi vročega pepela
Policisti in gasilci so okoli trinajste ure na Vidmu v Krškem posredovali zaradi požara pri stanovanjski hiši. Požar so gasilci pogasili, pred tem pa je povzročil za nekaj sto evrov škode na bližnji fasadi stanovanjske hiše in parkiranemu motornemu kolesu. Vzrok požara je bil vroč pepel, ki so ga stresli v zabojnik za smeti.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran