radio tomi predvajalnik

policija splosniV okolici Ajdovščine vlomili v trgovino
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 25. maja zjutraj, obravnavali vlom v trgovino v naselju Lokavec (Občina Ajdovščina). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec pred kratkim vlomil skozi okno objekta in iz notranjosti odvzel tobačne izdelke in alkoholne pijače v skupni vrednosti približno 100 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Tatvina prodajnih izdelkov v eni od prodajaln večjega nakupovalnega centra na Goriškem
Včeraj, 25. maja dopoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je neznani storilec v soboto, 23. maja okoli poldneva, v eni od prodajaln v večjem nakupovalnem centru v Novi Gorici (Prvomajska ulica) s prodajnih polic vzel različna oblačila (ženske športne hlače, moške majice...) in jih skril ter prodajalno zapustil ne da bi pri blagajni poravnal račun za omenjene izdelke. S tem nezakonitim početjem je neznanec gospodarsko družbo oškodoval za 133 evrov. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem dve osebi telesno poškodovani
Danes, 26. maja ob 8.01 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v križišču za Dolgo Poljano, na regionalni cesti Ajdovščina – Dolga Poljana, in v kateri sta bila udeležena 55-letni voznik kombija in 41-letna voznica osebnega avtomobila. V prometni nezgodi sta bila oba udeleženca telesno poškodovana, nastala je materialna škoda. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovljeno, da je 55–letni voznik kombija - povzročitelj prometne nesreče - sekal glavno cesto in izsilil prednost 41-letni voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala pravilno in trčila v bočni del kombija. Po nezgodi so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili ukleščeno voznico ter nudili drugo pomoč. Reševalci NMP ZD Ajdovščina so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi; 41-letno voznico so po nudeni zdravniški oskrbi na kraju reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, kjer je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči utrpela lahke telesne poškodbe; zdravniško pomoč je kasneje iskal tudi omenjeni voznik kombija. Zoper oba udeleženca nezgode je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prometni policisti bodo 55-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitev prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V Solkanu in prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Policisti PP Nova Gorica so danes, 26. maja nekaj po 7. uri zjutraj, v Solkanu ustavili 27–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 27-letni voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu vozilo na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa (23. člen ZPrCP) zasegli, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Poleg tega so novogoriški policisti vozniku v postopku zasegli tudi alu zavitek folije z rjavo snovjo in PVC zavitek s kristalno snovjo za kateri obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper 27-letnima uvedli hitri postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometa s prepovedanimi drogami.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Goriškem
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 25. maja zvečer, v Novi Gorici obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom zaradi nepravilne strani vožnje in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila vozil po Ulici tolminskih puntarjev iz smeri večjega nakupovalnega centra (Cesta 25. junija) proti Kidričevi ulici. Pri avtobusnem postajališču je omenjenemu vozniku v nasprotni smeri po njegovi strani pripeljal zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila znamke Fiat Punto. 29-letni voznik se mu je z vozilom umikal skrajno desno, vendar je kljub temu med njunimi vozili prišlo do oplaženja. Ko bo neznani voznik izsleden, bodo prometni policisti zoper njega podali ustrezen ukrep.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica pozivajo pobeglega voznika in vse, ki bi lahko policiji glede prometne nesreče nudili koristne informacije, da se zglasijo oz. jih pokličejo na navedeno policijsko postajo (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, telefon (05) 393 41 00, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Na Idrijskem iz prometa izločili 54-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 25. maja ob 9.45 uri, so policisti PP Idrija na območju Črnega Vrha nad Idrijo ustavili 54–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Idrijski policisti so mu vozilo na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 25. maja nekaj minut po polnoči, so policisti v Idriji ustavili 59–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje po Zakonu o prekrških (113.a člen ZP-1). Kršitelja čaka še srečanja s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran