radio tomi predvajalnik

prometna policijaS ciljem zagotavljanja ugodnih in stabilnih prometno-varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor smo v nedeljo, 24. 5. 2020, med 12. in 19. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti. Poseben poudarek smo namenili ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil ter kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo. Poostren nadzor se je izvajal po metodologiji »Veriga«, z več zaporednimi kontrolami hitrosti na določenih cestnih relacijah, ki na območju Policijske uprave Maribor izstopajo po problematiki hitrosti.

V poostrenem nadzoru smo ugotovili 88 prekoračitev hitrosti, od tega 82 kršitev v naselju, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Zaradi prekoračitev hitrosti smo 86 kršiteljem izrekli globo, 2 kršitelja pa smo opozorili.

V poostrenem nadzoru smo ugotovili še 7 kršitev voznikov enoslednih motornih vozil in 7 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, kršiteljem pa smo izrekli predpisano globo.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran